Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο καθένας τα δικά του…

www.sport-fm.gr

Τραγική αποδείχτηκε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος για τους τρεις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έμειναν μακριά από τις νίκες. Και αν για τον Ολυμπιακό ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τα πράγματα ήταν, ή μάλλον έμοιαζαν διαφορετικά…Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος συνεχίζει με μεθοδικότητα τη συγκομιδή βαθμών εκμεταλλευόμενος τα δώρα των άλλων.

Για τον Ολυμπιακό σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και το κακό πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια, τείνει να γίνει συνήθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν αρχικά πάνω στον Σηφάκη, αλλά είχαν στη διάθεση τους 70 λεπτά να απαντήσουν στο γκολ του Άρη, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν έπραξαν. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δε θυμίζει σε τίποτα το σύνολο που με την στόφα του νικητή «γυρνούσε» τέτοια παιχνίδια και αυτό οφείλεται σε συνδυασμό πραγμάτων. Για παράδειγμα, η μοναξιά του Ντιόγο στην επίθεση, οι απουσίες στη μεσαία γραμμή αλλά και η έλλειψη ποδοσφαιριστών σαν τον Τζόρτζεβιτς, που με την προσωπικότητα τους έπαιρναν τα ματς.

Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα. Σε αντίθεση με την πληρέστατη μεσαία γραμμή, στην άμυνα αλλά και στην επίθεση υπάρχει πρόβλημα και έλλειψη ποιότητας. Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται στόπερ, ενώ τη στιγμή που το κέντρο δημιουργεί και η μπάλα φτάνει στην περιοχή του αντιπάλου η αποτελεσματικότητα των επιθετικών δεν είναι η καλύτερη. Το πόσο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το τομέα ο Σόουζα είναι ένα ερωτηματικό. Το «τριφύλλι» χρειάζεται 6-7 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, τη στιγμή που στις 2-3 περιπτώσεις που γίνονται στη δική του περιοχή δέχεται γκολ.

Όσον αφορά την ΑΕΚ και το χθεσινό αποτέλεσμα στη Φυλή, έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους παίκτες. Σε καμία περίπτωση ο Δώνης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά όταν λέγεσαι μεγάλη ομάδα και νικάς με 3-0 στην έδρα του νεοφώτιστου και ουραγού Θρασύβουλου το 3-3 είναι απαγορευτικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται τα αυτονόητα και όχι η συμβολή του προπονητή από τον πάγκο. Πάντως, ο Μακεδόνας τεχνικός βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και είναι πλέον αμφίβολο αν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Μετά από ένα καλοκαίρι επενδύσεων και μεγάλων φιλοδοξιών οι τρεις «μεγάλοι» κινούνται σε ρηχά νερά. Αν αυτά τα αποτελέσματα ερχόταν λόγω της εντυπωσιακής αγωνιστικής ανόδου των αντιπάλων θα ήταν καλά, αλλά περισσότερο οφείλονται στο γεγονός ότι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν παρουσιάζονται όπως θα έπρεπε. Χωρίς αυτό φυσικά να ακυρώνει την προσπάθεια που κατέβαλαν ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Θρασύβουλος και για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x