Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτός δεν «καίγεται» για αμυντικό…

www.sport-fm.gr

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και όλες οι ομάδες εντοπίζουν τις «τρύπες» στο ρόστερ τους, ώστε να τις καλύψουν. Στον Παναθηναϊκό από τον Σεπτέμβριο ακούμε για την πρόθεση της διοίκησης να βάλει το χέρι στη τσέπη και τον Γενάρη, ώστε να είναι πλήρης η ομάδα σε όλες τις θέσεις, και με βάση τα όσα είδαμε το καλοκαίρι δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. Έτσι, το «μπαλάκι» πηγαίνει στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή ή όποιον άλλον βάζει το «χεράκι» του στις μεταγραφές του τριφυλλιού.

Πλέον, απομένει να γίνει ξεκάθαρο από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, κάτι που πραγματικά μέχρι τώρα αποτελεί ερωτηματικό. Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με τα τωρινά δεδομένα γίνεται προσπάθεια να δοθεί δανεικός ο Σόουζα, κάτι που είναι σίγουρο για τον Σιόντη. Την ίδια ώρα, οι φήμες πώλησης του Μουν στην Αγγλία, όλο και φουντώνουν. Με βάση τα όσα είπε ο Χενκ Τεν Κάτε στην τελευταία κουβέντα με τη διοίκηση θέλει έναν αριστερό χαφ και έναν στόπερ, αν βρεθεί όμως κάτι εξαιρετικό! Ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε ότι δεν καίγεται για αμυντικό και αυτό είναι πραγματικά απορίας άξιο.

Οι «πράσινοι» έχουν για το κέντρο της άμυνας τους, Γκούμα, Σαριέγκι, Βύντρα και Μελίσση. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι τρεις πρώτοι υπολογίζονται, ο νεοαποκτηθείς από τον ΠΑΟΚ αμυντικός, μέχρι τώρα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα μετρώντας δύο συμμετοχές. Έτσι προκύπτει το εξής ερώτημα, βγαίνει χρονιά με τρεις στόπερ; Μιλάμε για μια θέση που οι κάρτες αποτελούν καθημερινότητα, ενώ οι συνεχείς υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού επιβάλλουν την ξεκούραση τους ανά χρονικά διαστήματα. Σε όλα αυτά προσθέστε το γεγονός ότι σε κάποια ματς ξεκινούν και οι τρεις στην ενδεκάδα και θα καταλήξετε εύκολα στο συμπέρασμα ότι το «τριφύλλι» θέλει οπωσδήποτε έναν ενδεκαδάτο και έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Σε ότι αφορά την δεύτερη μεταγραφική κίνηση, μετά τις φήμες για απόκτηση σέντερ φορ ή επιτελικού, προκύπτει τελικά αριστερός χαφ. Θεωρητικά, στο αριστερό άκρο υπάρχει μόνο ο Ίβανσιτς, αλλά ουσιαστικά παίζει ο Καραγκούνης και ο Αυστριακός είναι η ρεζέρβα του. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι η μετάθεση του «Κάρα» σε κάποια άλλη θέση, αλλά ποια; Στα δεξιά είναι ο εξαιρετικός Γκάμπριελ και στον άξονα δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ. Και συγγνώμη, αν φύγει ο Σόουζα και δεν αποκτηθεί σέντερ φορ για την κορυφή της επίθεσης, θα υπάρχουν μόνο ο Μάντζιος και ο Πετρόπουλος, γιατί τον Σαλπιγγίδη τον χρησιμοποιεί ή δεξιά ή ως παρτενέρ του ψηλού φορ.

Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συμμετοχή ή όχι του Τεν Κάτε στις επιλογές των παικτών. Το καλοκαίρι δεν πήρε μέρος, ζήτησε ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις, τους επέλεξαν άλλοι και μάλλον ίδια στάση θα κρατήσει και πάλι. Η αίσθηση που υπάρχει πάντως είναι ότι η ομάδα πονάει στις θέσεις του σέντερ φορ και του στόπερ, ενώ η μεσαία γραμμή της σε σχέση με την άμυνα και την επίθεση είναι η πληρέστερη…Θα τα ξαναπούμε για το θέμα όταν οι μεταγραφές ολοκληρωθούν. Και κάτι ακόμα, άλλο ο «πόλεμος» και άλλο η κριτική με επιχειρήματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x