Βαγγέλης Νεραντζιάς

Και η ζωή συνεχίζεται...

www.sport-fm.gr

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μοιάζει ξεκάθαρο μετά το πέρας 17 αγωνιστικών στη Σούπερ Λίγκα, αυτό είναι το προβάδισμα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου. Μετά τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι «ερυθρόλευκοι» παγίωσαν μια διαφορά εννέα πόντων από τους ανταγωνιστές τους και αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Κάτι ανάλογο έχει να συμβεί από την περίοδο 1994-95, όταν ο Παναθηναϊκός σε ίδιο αριθμό αγώνων είχε 45 πόντους, έναντι 36 του δεύτερου τότε ΟΦΗ…Στο τέλος της σεζόν το «τριφύλλι» πανηγύρισε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα στην ιστορία του, με τον Ολυμπιακό να μένει δεύτερος 16 βαθμούς πίσω!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πρώτος γιατί δεν έχει απώλειες στο Καραϊσκάκη και παρά το γεγονός ότι για τα δεδομένα του, εκτός έδρας είναι μέτριος. Αν ρίξουμε μια ματιά στην πορεία των συνδιεκδικητών του, θα καταλάβουμε το γιατί. Ο Παναθηναϊκός είναι τραγικός εντός έδρας με συγκομιδή μικρομεσαίας ομάδας και συντελεστή 4-4-1. Το άσχημο για τους πράσινους είναι ότι πετάνε στα σκουπίδια την εξαιρετική παρουσία τους εκτός έδρας, όπου με ένα ματς λιγότερο έχουν συγκεντρώσει περισσότερους πόντους από ότι στο ΟΑΚΑ, αλλά και από κάθε άλλη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ όσο κι αν ηχεί άσχημα στα αυτιά των οπαδών του είναι ομάδα περιορισμένης δυναμικότητας και θυμίζει την ΑΕΚ στην πρώτη χρονιά του Ντέμη. Αν παρατηρήσει κανείς την απόδοση του στα λεγόμενα δύσκολα ματς θα το καταλάβει, στην Τούμπα κερδίζει τους λιγότερο δυνατούς, ενώ εκτός έδρας είναι καλύτερος από προηγούμενες χρονιές, αλλά μέτριος. Στο κεφάλαιο ΑΕΚ τώρα, τα πράγματα μπορεί να περίπλοκα διοικητικά, δε νομίζω όμως ότι κάτι ανάλογο ισχύει και στο μυαλό του Μπάγεβιτς…Η συγκομιδή της Ένωσης εντός έδρας είναι ικανοποιητική, αλλά εκτός έδρας είναι μαζί με τον Λεβαδειακό οι δύο ομάδες που δεν έχουν διπλό μέχρι τώρα! Οι παίκτες που έχει στη διάθεση του ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν είναι αυτοί που θα ήθελε και η ενίσχυση στην παρούσα φάση, αποτελεί απλά ερωτηματικό.

Αν υποθέσουμε ωστόσο ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, τα play of αφήνουν ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη δεύτερη πολυπόθητη θέση. Με δεδομένο ότι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα μπούνε στη διαδικασία σχεδόν με τους ίδιους βαθμούς όλα θα κριθούν στην κατάσταση των ομάδων τον Μάιο, κάτι που είδαμε και πέρυσι, όταν η Ένωση είχε το προβάδισμα, αλλά το εισιτήριο πήγε στο «τριφύλλι». Το θετικό σε αυτό το μέτριο πρωτάθλημα είναι ότι όπως πάει το πράγμα όλες οι ομάδες θα διεκδικούν κάτι, αφού η διαφορά της 5ης από την 10η θέση είναι τρεις βαθμοί και όλοι ψάχνουν μια θέση στα play of, ενώ οι τελευταίοι έξι του πίνακα θα έχουν ως στόχο την παραμονή. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε, ευτυχώς που δεν υπάρχει μόνο η κορυφή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x