Βαγγέλης Νεραντζιάς

«Οδηγός» για τον Κρέσπο ο Ντάρκο

www.sport-fm.gr

Δεν έχουν περάσει καν δύο χρόνια από τη μέρα που ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό και θυμάμαι χαρακτηριστικά τις τότε αντιδράσεις του κόσμου. Το συντριπτικό ποσοστό των ερυθρολεύκων οπαδών είδε την κίνηση με καχυποψία και δεν ήταν λίγοι αυτοί που μιλούσαν για τελευταία ένσημα. Ο χρόνος κύλησε και ο Κοβάσεβιτς απέδειξε περίτρανα ότι οι παραστάσεις και η κλάση του, ήταν αρκετά για να κάνουν τη διαφορά στη Σούπερ Λίγκα και ο ίδιος αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Τα πράγματα βέβαια στη ζωή αλλάζουν σε μια στιγμή και ο Ντάρκο σήμερα καλείται να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας και να αποχαιρετίσει μια για πάντα το ποδόσφαιρο. Η αγγειοπλαστική η μπαλονάκι όπως έχουμε μάθει να το λέμε, είναι πλέον μία «επέμβαση ρουτίνας» για τους γιατρούς και εύχομαι ολόψυχα έτσι να εξελιχθεί και για τον μεγάλο αυτό επιθετικό, που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα. Άλλωστε, επειδή οι αριθμοί λένε πολλές φορές την αλήθεια, τα 31 γκολ σε 61 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, μαρτυρούν του λόγου το αληθές, ενώ κάποια απο αυτά θα μείνουν για πάντα στο μυαλό των Πειραιωτών.

Με αφορμή τον Κοβάσεβιτς περνάμε στο δεύτερο σκέλος του κειμένου μια και από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού προκύπτει θέμα Κρέσπο. Πρόκειται για ανάλογη περίπτωση παίκτη με τον Σέρβο και ακόμη καλύτερη! Ο Αργεντινός είναι 33 χρονών –όσο ήταν και ο Ντάρκο όταν ήρθε- με ΤΕΡΑΣΤΙΑ για τα ελληνικά δεδομένα καριέρα. Ρίβερ, Πάρμα, Λάτσιο, Ίντερ, Τσέλσι, Μίλαν και παντού με επιτυχία και πολλά γκολ. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε, είναι ότι με τον τρόπο ζωής των ποδοσφαιριστών σε αυτό το επίπεδο τα 33 χρόνια είναι μια χαρά ηλικία. Άλλωστε στα 27 τους δεν πρόκειται να επέλεγαν ποτέ την Ελλάδα, κάτι που φάνηκε στην περίπτωση του Σαβιόλα πριν δύο χρόνια. Και κάτι ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς η καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδος είναι από τα 28 μέχρι τα 31 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε με την απόκτηση του Σίλβα ότι είναι διατεθειμένος να ξοδέψει και να κάνει την υπέρβαση. Το τάιμινγκ είναι το κατάλληλο, ο Κρέσπο έχει αντιληφθεί ότι από την Ίντερ «τελείωσε», όπως και τα δρομολόγια Μιλάνο-Λονδίνο, κάτι που σημαίνει οτι αναζητά κάτι καινούργιο. Έτσι, οικονομικά η υπόθεση φαίνεται να είναι εφικτή και προσιτή, ενώ η ταπεινή μου άποψη είναι ότι το ρίσκο είναι μηδαμινό. Ο συγκεκριμένος παίκτης εκτός από το πρόβλημα στο σκοράρισμα θα ανεβάσει ένα επίπεδο την ομάδα και επίσης, γύρω του όλοι θα γίνουν καλύτεροι και ιδιαίτερα οι επιθετικοί. Με λίγα λόγια, αν ο Κρέσπο είναι διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα οι πράσινοι δεν πρέπει να το συζητήσουν καν, γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν δίνονται καθημερινά…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x