Βαγγέλης Νεραντζιάς

Οι επικίνδυνες σκέψεις των «αιωνίων»

www.sport-fm.gr

Η μεταγραφική περίοδος κορυφώνεται και οι ομάδες κάνουν τις τελικές τους επιλογές για το κομμάτι της ενίσχυσης. Φυσικά όλοι οι σύλλογοι εκτός από την αγορά παικτών εμπλέκονται και σε σενάρια για πώληση κάποιων ποδοσφαιριστών, που ήδη διαθέτουν στο δυναμικό τους. Μια θέση που έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το ποδόσφαιρο αποτελεί σημείο αναφοράς, είναι αυτή του αμυντικού χαφ, και αυτό θα μας απασχολήσει.

«Το ενδεχόμενο παραχώρησης του Μαρσέλο Μάτος στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ως αντάλλαγμα για τους Οντεμβίγκι και Σπάχιτς εξετάζει ο Παναθηναϊκός», ανέφερε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού» τις προηγούμενες ημέρες. Το γεγονός ότι πριν από μια εβδομάδα παραχωρήθηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης στην Βέρντερ Βρέμης, αλλά και ότι οι πράσινοι δεν αναζητούν αμυντικό χαφ τι σημαίνει; Να υποθέσω ότι με Σίλβα και Σιμάο βγαίνει η δουλειά, δεν μου κάθεται καλά, εκτός αν στην Παιανία θέλουν να καλύψουν μια «τρύπα» ανοίγοντας μια άλλη. Γιατί, ομάδα με δύο αμυντικά χαφ στον κόσμο δεν υπάρχει. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν άλλοι παίκτες ως εναλλακτικές επιλογές, στα πολλά παιχνίδια που ο Τεν Κάτε χρησιμοποιεί τρεις, ποιος θα παίξει;

«Ήρθε πρόταση για τον Πατσατζόγλου και το σκέφτονται σοβαρά στον Ολυμπιακό», τονίζουν στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ωραία, πως μπαίνουν στη διαδικασία στο Ρέντη να εξετάζουν την πώληση του ενός από τους δύο βασικούς τους μέσους, είναι πραγματικά απορίας άξιο. Με δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε δεν εμπιστεύεται πολύ τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο Μενδρινός δεν ήταν ποτέ και φυσικά δε θα γίνει αμυντικό χαφ, αλλά και ότι ο Άκης Στολτίδης που σήκωνε το βάρος τα προηγούμενα χρόνια είναι νοκ άουτ, πείτε μου εσείς ποιος θα παίξει; Άλλωστε, όταν ξεκίνησε η τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν ήδη για έναν αμυντικό μέσο.

Ναι, τα μεγάλα κλαμπ πρέπει εκτός από το να αγοράζουν και να πουλάνε, αυτό είναι γνωστό και σωστό. Όταν όμως παραχωρείς έναν παίκτη, το πρώτο πράγμα που εξετάζεις είναι η επόμενη μέρα στην ομάδα σου. Ανεξάρτητα με την ποδοσφαιρική τους αξία, έχω την αίσθηση ότι στην παρούσα φάση, οι Μάτος και Πατσατζόγλου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι στις ομάδες τους και κάθε σκέψη πώλησης τους, μαρτυρά την ανυπαρξία σχεδιασμού.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x