Βαγγέλης Νεραντζιάς

Οριακά υπέρ του…

www.sport-fm.gr

Αναμφισβήτητα, το 1-1 που απέσπασε ο Παναθηναϊκός στο «Μαδριγάλ» από την Βιγιαρεάλ είναι καλό αποτέλεσμα, το οποίο αφήνει ορθάνοιχτη την πρόκριση. Το σημαντικότερο είναι η επίτευξη του γκολ εκτός έδρας, που σημαίνει πρακτικά ότι βάζει τη Βιγιαρεάλ σε διαδικασίες σαν τη χθεσινή. Δηλαδή να υποχρεούται να κυνηγήσει πρώτη το γκολ για να διεκδικήσει το εισιτήριο στους «8» του Champions League. Μπορεί το ΟΑΚΑ να μην είναι «Λεωφόρος», αλλά δεν πρόκειται να είναι φιλόξενο για τους Ισπανούς, που δεν είναι και η πλέον έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη, ώστε να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αν στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ άνοιγε το σκορ σε μια από τις κλασικές ευκαιρίες που έκανε, όταν και είχε την υπεροχή. Βέβαια, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και κατά πολύ καλύτερα, αν ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν πιο ψύχραιμος όταν βρέθηκε απέναντι στον Λόπεθ. Ωστόσο, η κίνηση του 26χρονου επιθετικού στον Σένα, είναι από τις ενέργειες που αποτελούν σημείο αναφοράς ακόμη και σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια.

Το καλύτερο είναι ότι η γεύση που έμεινε είναι γλυκόπικρη… Η ισοπαλία αφήνει και στις δύο ομάδες την πρόκριση ανοιχτή και δεν επιτρέπει στους παίκτες του Παναθηναϊκού να πιστέψουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Συνήθως αυτό κάνει κακό και δεν είναι τυχαίο ότι οι πράσινοι έχουν αποκλειστεί κατά το παρελθόν, όταν πήραν νίκη στο πρώτο παιχνίδι που έγινε εκτός έδρας(Άγιαξ, Πόρτο). Ακόμη καλύτερο είναι βεβαία ότι το «τριφύλλι» δεν θα μπει στο Στάδιο για να κυνηγήσει ανατροπή, κάτι που θα ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο. Η ομάδα του Τεν Κάτε και γενικά οι ελληνικές ομάδες για πολλούς λόγους, είναι καλύτερα να περιμένουν όταν παίζουν σε υψηλό επίπεδο.

Η Βιγιαρεάλ μπορεί να μην είναι Μπαρτσελόνα, Ρεαλ η Λίβερπουλ, αλλά είναι μια καλοδουλεμένη μηχανή. Οι παίκτες βρίσκονται με κλειστά μάτια, πολλές κινήσεις βγαίνουν αυτόματα και στη κυκλοφορία της μπάλας είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε φέτος το «τριφύλλι». Στον αντίποδα, Παναθηναϊκός βγάζει φέτος στην Ευρώπη ένα πειστικό πρόσωπο, που τον κατατάσσει στις πλέον δυσκολοκατάβλητες ομάδες στη διοργάνωση.

Σε ότι αφορά τη ρεβάνς της 10ης Μαρτίου, αναμένεται ένα παιχνίδι υπομονής και νεύρων και έχω την αίσθηση ότι ο Τεν Κάτε πρέπει να επιλέξει ένα συγκρατημένα δημιουργικό πλάνο για τη μεσαία γραμμή. Άλλωστε, όσο περισσότερο οι πράσινοι θα έχουν τη κατοχή της μπάλας τόσο θα πλησιάζουν στην πρόκριση, που στην παρούσα φάση είναι οριακά υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x