Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο μήνας του Νίνη…

www.sport-fm.gr

Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε μπει στον μήνα Απρίλιο και όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο μήνας του Νίνη…Χθες ο Χενκ Τεν Κάτε μοίρασε συγχαρητήρια στην Παιανία σχεδόν σε όλους όσους έπαιξαν με την Ξάνθη, εκτός από έναν. Ο λόγος για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά και η απόδοση του εξόργισε τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος του είπε: «Νίνη, ήσουν τραγικός. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να φτιάχνεις τις κάλτσες και το μαλλί σου!»
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι κουβέντες ειπώθηκαν μπροστά σε όλη την ομάδα και όχι σε μορφή τετ α τετ. Όπως ήταν φυσικό ο «μικρός» έμεινε έκπληκτος.

Ο Νίνης βρίσκεται στην κατηγορία των παικτών του Παναθηναϊκού, που σε καμία περίοδο της σεζόν δεν σταθεροποιήθηκαν στην ενδεκάδα και οι συμμετοχές του ήταν σποραδικές. Έπαιξε σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, 4 ευρωπαϊκά και έναν αγώνα κυπέλλου, στη πλειοψηφία ως αλλαγή και όταν ξεκινούσε βασικός συνήθως δεν συμπλήρωνε ενενηντάλεπτο. Επίσης, από τα 44 επίσημα παιχνίδια της ομάδας σε πάνω από δέκα ήταν εκτός αποστολής. Αν εξαιρέσουμε τους Σαλπιγγίδη, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο και Γκαλίνοβιτς η χρησιμοποίηση των παικτών κάθε μήνα είναι τελείως διαφορετική.

Δεν τίθεται θέμα υπεράσπισης του 19χρονου μέσου, ο οποίος είναι όπως όλοι ένας ακόμη παίκτης της ομάδας, αλλά ειλικρινά αυτή η «επίθεση» δεν έχει βάση. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις με τον Τεν Κάτε να τα «χώνει» σε παίκτες, σε προσωπικό επίπεδο και μπροστά σε όλη την ομάδα. Το κάνει γιατί πιστεύει ότι θα τους θίξει τον εγωισμό; Δεν μοιάζει αποτελεσματικός τρόπος. Το κάνει γιατί είναι υπό πίεση για τη θέση του; Δεν συντρέχει λόγος γιατί οι διοικούντες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα παραμείνει.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν όμως και κάποιες ακόμη κουβέντες του Ολλανδού σε ποδοσφαιριστές, όπως αυτό που είπε στον Μάτος: «Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκανες. Χάρηκα για την εικόνα που έδειξες μετά τα όσα πέρασες φέτος!!!». Πριν από έναν μήνα ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε για τις λίγες συμμετοχές του Βραζιλιάνου και απάντησε ότι ήταν τραυματίας δύο μήνες. Το Σάββατο ο Μάτος παραχώρησε συνέντευξη στη «SportDay» και είπε ξεκάθαρα: «Η φετινή χρονιά έχει διαρκέσει ήδη 8-9 μήνες, το γεγονός ότι δεν έχω αγωνιστεί πολύ είναι επιλογή του προπονητή. Ήμουν τραυματίας για τρεις εβδομάδες, όχι για δύο μήνες. Πιστεύω ότι δεν αγωνίστηκα επειδή ήταν επιλογή του προπονητή κι όχι επειδή ήμουν τραυματίας». Αυτή είναι η εξήγηση για τα όσα πέρασε φέτος ο Μάτος…

Για τα «μπράβο» στον Ίβανσιτς δεν χρειάζεται να γίνει λόγος. Ο Αυστριακός μέσος παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος αριστεροπόδαρος που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό και ψάχνει ήδη ομάδα. Όπως και ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι θα ψάχνει αντικαταστάτη σε μια από τις θέσεις που καλοί παίκτες σπανίζουν. Καλό μήνα Νίνη…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x