Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τι μπορεί να αλλάξει;

www.sport-fm.gr

Απελπιστικά νωρίς κρίθηκαν φέτος όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μόνο που απομένει πλέον, είναι το κύπελλο, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα το διεκδικήσουν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την «ανικανότητα» των άλλων και καθάρισε και μαθηματικά στη Νέα Σμύρνη. Στα πλέι οφ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η 5η θέση θα πάει στη Λάρισα, μια και το πλεονέκτημα των δύο βαθμών από τον Άρη που ακολουθεί, δύσκολα καλύπτεται, εκτός αν κάνει την έκπληξη και νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όσο για τη δεύτερη θέση, η κατάσταση των ομάδων στα πλέι οφ θα κρίνει τον κερδισμένο, κάτι που αποδείχθηκε πέρσι.

Στην ουρά, ο Θρασύβουλος μας «χαιρέτησε» νωρίς, αν και αδικείται από τη βαθμολογική του συγκομιδή. Μαζί του ο Πανσερραικός, που πλήρωσε την απειρία και την αναποτελεσματικότητα στην έδρα του. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί είχαν την υπόθεση στα χέρια τους, αλλά απέτυχαν να νικήσουν στο Παγκρήτιο μια σειρά από παιχνίδια που ήταν στα «μέτρα» τους. Πλέον πρέπει να σχεδιάσουν το μέλλον τους στη Β εθνική μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ρίχνοντας μια ματιά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε πιάνει μελαγχολία, αφού εκτός της Ιταλίας που η Ίντερ δεν έχει αντίπαλο και της Ολλανδίας που η Άλκμααρ κάνει περίπατο, στα υπόλοιπα γίνεται χαμός! Ακόμη και η «διαστημική» φέτος Μπαρτσελόνα δεν έχει καθαρίσει τον τίτλο(+6 από τη Ρεάλ), έστω κι αν είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Στη Γαλλία γίνεται το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με πέντε ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Μια από τα ίδια στη Γερμανία, όπου στη πρώτη θέση συγκατοικούν η Βόλφσμπουργκ με το Αμβούργο…Στην Αγγλία η «μάχη» των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ συνεχίζεται, ενώ η Τσέλσι καραδοκεί.

Είναι ξεκάθαρο, ότι ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας αυτή η εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι η πλέον ευχάριστη. Άλλωστε, η αξία του ηττημένου είναι που δίνει ικανοποίηση στον νικητή και το σημαντικότερο, τον αναγκάζει να γίνεται καλύτερος. Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πει όχι στους τίτλους και είναι λογικό, το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνουν οι υπόλοιποι. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι κάτι λείπει στους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός έχει «χρήμα», αλλά μια νέα διοίκηση που λογικά θέλει χρόνο και έναν προπονητή που αμφιβάλλω αν θα προσαρμοστεί ποτέ. Για την ΑΕΚ η επιστροφή του Μπάγεβιτς αποδείχθηκε ευεργετική, αλλά τα ταμεία είναι άδεια. Όσο για την περίπτωση του ΠΑΟΚ, μου θυμίζει πολύ το ξεκίνημα του Ντέμη στην Ένωση, τώρα είναι όλα καλά, αλλά σε ένα δύο χρόνια που ο κόσμος θα απαιτήσει το βήμα παραπάνω, δεν γνωρίζω αν η διοίκηση Ζαγοράκη θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Μακάρι τα δεδομένα να αλλάξουν τη νέα σεζόν, αν και με ευχές δε γίνεται δουλειά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x