Βαγγέλης Νεραντζιάς

Περιμένοντας την τελευταία αγωνιστική…

www.sport-fm.gr

Η ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας σήμανε και το τέλος του ενδιαφέροντος σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας. Ο πρωταθλητής ήταν γνωστός από καιρό, και χθες ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ κατέλαβε τη 2η θέση, η Λάρισα την 5η και ο Λεβαδειακός «κλείδωσε» και μαθηματικά την υπόθεση παραμονή, στέλνοντας ΟΦΗ και Πανσερραικό στη Β εθνική.

Βέβαια, τα «διπλά» της Λάρισας στο Καραϊσκάκη και του Άρη στο ΟΑΚΑ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν. Οι Θεσσαλοί βρήκαν απέναντι τους έναν Ολυμπιακό δίχως κίνητρο και με πολλές ελλείψεις και δεν πέταξαν την ευκαιρία. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους εκμεταλλεύτηκαν την ανυπαρξία της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες και πήραν ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Μπορεί για τον Άρη τώρα να κυριαρχεί η πίκρα, αλλά στο σύνολο του πρωταθλήματος υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν καλύτερη των «κίτρινων» και όπως όλα δείχνουν, δίκαια θα πάρει αυτή την 5η προνομιούχο θέση(σ.σ. θέλει νίκη στη Λιβαδειά απέναντι στους αδιάφορους Βοιωτούς).

Την 2η θέση θα την πάρει ο ΠΑΟΚ, μια και χθες κατάφερε να νικήσει στη τελευταία φάση του αγώνα στην Ξάνθη. Φυσικά, αυτό δε λέει και πολλά, ούτε και ο ένας βαθμός παραπάνω που θα μπει στα πλέι οφ, κάτι που αποδείχτηκε και πέρσι. Ωστόσο, σαν εξέλιξη η θέση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αποτελεί έκπληξη. Για τον Παναθηναϊκό, η χρονιά ολοκληρώνεται με τη γνωστή γεύση. Μπορεί χθες να ήταν καλός και να έχασε ευκαιρίες αλλά πάλι δεν νίκησε. Όταν σε τέσσερα ματς με τον φετινό Πανσερραικό νικάς μόνο το ένα δε σου φταίει κανείς άλλος.

Όσον αφορά τώρα τα πλέι οφ, πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Η κατάσταση των ομάδων στις αρχές Μαΐου θα κρίνει πολλά. Στον ΠΑΟΚ το ερωτηματικό αφορά τα ντέρμπι στην Αθήνα, μια και στη κανονική διάρκεια δεν τα κατάφερε σε αυτά. Ο Παναθηναϊκός είναι η πλέον απρόβλεπτη ομάδα, μπορεί να χάσει από τον τελευταίο, ή να νικήσει οποιονδήποτε. Για την ΑΕΚ η λέξη μετριότητα χαρακτηρίζει απόλυτα τη φετινή της παρουσία, ενώ και ο τελικός του κυπέλλου που θα προηγηθεί θα παίξει τον ρόλο του στον τομέα της ψυχολογίας. Σε ότι αφορά τη Λάρισα και μόνο η είσοδος στην πεντάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο της αρκούν.

Στο «μέτωπο» της παραμονής αποδόθηκε δικαιοσύνη. Για τον Θρασύβουλο τα είπαμε, ο ΟΦΗ ήταν κάκιστος όλη τη σεζόν και ο Πανσερραικός αναποτελεσματικός. Έτσι, θα ήταν άδικο να έχουμε μια προσπέραση τις τελευταίες αγωνιστικές, όπως την πάτησε πέρσι ο Ατρόμητος. Κρατάμε την εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο των Σερρών και το χειροκρότημα του κόσμου στην ομάδα παρά τον υποβιβασμό. Βλέπετε, αυτά δε γίνονται κάθε μέρα στα ελληνικά γήπεδα. Χθες οριστικοποιήθηκε και η άνοδος του ΠΑΣ στη μεγάλη κατηγορία, και τόσο οι Γιαννιώτες όσο και η ομάδα του Περιστερίου ανήκουν στη Σούπερ Λίγκα. Καλώς ήρθαν λοιπόν. Όσο για τη τελευταία αγωνιστική, θα είναι μια όμορφη ατμόσφαιρα και θα κυλήσει χωρίς εκπλήξεις. Άλλωστε και χθες όποιος καιγόταν να νικήσει το κατάφερε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x