Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αξίζει την ευκαιρία ο Δώνης

www.sport-fm.gr

Εδώ και ημέρες κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική «πιάτσα» το ενδιαφέρον του Άρη για τον Γιώργο Δώνη. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς φέρεται να εξετάζουν και την περίπτωση του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος απασχολεί και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, οι διοικητικές εξελίξεις στους «κίτρινους» καθυστερούν το θέμα του προπονητή, μια θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Μαζίνιο θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα.

Με βάση το ρεπορτάζ, είτε μείνει ο Σκόρδας, είτε φύγει, πρώτος στόχος είναι ο Γιώργος Δώνης. Ως ιδέα ακούγεται καλή, αν λάβουμε υπόψη τον Άρη της τελευταίας τριετίας και τη σύντομη σχετικά θητεία του 39χρονου προπονητή. Ο Θεσσαλονικιός κόουτς ξεκίνησε την προσπάθεια του στους πάγκους το 2003 και μετά από μια διετία στον Ηλυσιακό, ανηφόρισε στον κάμπο, όπου συνδύασε το όνομα του με την επιστροφή της Λάρισας στα μεγάλα σαλόνια. Εκεί μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας και έξι συνολικά συνεργασίας με τον Κώστα Πηλαδάκη πήρε την απόφαση για το μεγάλο βήμα, μια και η πρόκληση που λεγόταν ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο.

Μετά τα όσα συνέβησαν τους λίγους μήνες που έμεινε στην Ένωση, πολλοί ήταν αυτοί που τον χαρακτήρισαν «λίγο» για μια μεγάλη ομάδα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Δώνης στην ΑΕΚ δεν πήρε καν τις απαραίτητες βοήθειες και γενικά όλα πήγαν στραβά. Σε ότι αφορά το υλικό που ανέλαβε, η ταυτόχρονη αποχώρηση των Ζήκου, Δέλλα, Λυμπερόπουλου στέρησε από την ομάδα την εμπειρία και τις μεγάλες ικανότητες τους. Την ίδια ώρα και αφού συνέβησαν όλα αυτά, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πουλήθηκε ο Ριβάλντο, ο άνθρωπος από τον οποίο περνούσε όλο το παιχνίδι της ομάδας. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος έκανε την καλοκαιρινή προετοιμασία και μετά έφυγε. Όσον αφορά τώρα την πώληση του Παπασταθόπουλου στη Τζένοα ήταν αναπόφευκτη.

Στα διοικητικά τώρα, ότι και να αναφερθεί θα είναι λίγο. Η αποχώρηση του Ντέμη Νικολαίδη τον άφησε μόνο και ξεκρέμαστο, δίχως καν να γνωρίζει τις εξελίξεις. Οι μέτοχοι που κλήθηκαν να διαδεχτούν τον Νικολαίδη δεν ήξεραν από πού να ξεκινήσουν. Οι παίκτες ήταν σε φάση απόλυτης αβεβαιότητας και όλα αυτά έφεραν μια κατάσταση χάους στην ομάδα και τον Δώνη να μη ξέρει που θα απευθυνθεί και τι να κάνει. Αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες για τον νεαρό τεχνικό, αλλά γεγονότα τα οποία συνέβησαν και δεν μπορεί να αμφισβητηθούν. Όπως δεν μπορούμε να πούμε ότι ο ίδιος δεν φέρει μερίδιο ευθύνης, για τα αρνητικά αποτελέσματα και την κακή εικόνα της ομάδας.

Αυτό που κάποια στιγμή πρέπει να εξαλειφθεί στην χώρα μας είναι ο μηδενισμός. Και εξηγούμαι, δεν μπορεί ο άνθρωπος που την περασμένη χρονιά παρουσίασε μια αξιοθαύμαστη Λάρισα στους ομίλους του UEFA να έγινε ξαφνικά άσχετος. Ούτε φυσικά είναι ο Μουρίνιο. Είναι απλά ένας άνθρωπος του χώρου, πρώην ποδοσφαιριστής και ανερχόμενος προπονητής. Το πόσο καλός είναι θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Σε ότι αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία του με τον Άρη θεωρώ ότι είναι μια καλή προοπτική και για τις δύο πλευρές. Η φιλοσοφία τους ταιριάζει, ενώ ο Μακεδόνας τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με παίκτες που στην πλειοψηφία τους ξέρουν ποδόσφαιρο και απολαμβάνουν το παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες. Πρέπει άλλωστε κάποια στιγμή να σταματήσει η έλευση των ξένων προπονητών που ήταν απλά κάποτε μεγάλοι παίκτες και να δοθούν ευκαιρίες σε Έλληνες τεχνικούς, και ο Δώνης αξίζει την ευκαιρία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x