Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα εύκολα γίνονται δύσκολα…

www.sportfm.gr

Ένα από τα λίγα ουσιαστικά στοιχεία που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του Παναθηναϊκού, ήταν η απόφαση για την απόκτηση τεσσάρων παικτών για την ενδεκάδα. Γενικά, οι ισχυροί άνδρες της ομάδας βρήκαν την ευκαιρία να λύσουν κάποια ζητήματα και να εξωτερικεύσουν κάποια πράγματα που τους έχουν ενοχλήσει αυτό το διάστημα. Σε αυτή τη κουβέντα έλαβαν μέρος και οι Κώστας Αντωνίου, Χενκ Τεν Κάτε, με τον ποδοσφαιρικό διευθυντή της ομάδας να ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει ένα πλάνο για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Έτσι, οι πράσινοι θα κινηθούν για στόπερ, δεξί μπακ, αριστερό χαφ και σέντερ φορ.

Ξεκινάμε με τον αριστερό χαφ. Το ερώτημα που πλανάται είναι κατά πόσο η ομάδα χρειάζεται παίκτη σε αυτή τη θέση και για πιο λόγο πρέπει οπωσδήποτε να «τελειώσουμε» τον Ίβανσιτς. Φέτος σε αυτή τη θέση έπαιξε βασικός ο Καραγκούνης, με εναλλακτική λύση τον Αυστριακό, μερικές φορές τον Κλέιτον και άλλες τον Σπυρόπουλο. Όπως είναι γνωστό, οι καλοί αριστεροπόδαροι σπανίζουν. Ο «μαέστρος» είναι ποιοτικός, παρά το γεγονός ότι φέτος αδικήθηκε δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, έχει μόνο συμπάθειες στην ομάδα και είναι αγαπητός στον κόσμο. Άλλωστε, το μοναδικό όνομα που ακούστηκε είναι του Λεονάρντο. Ένας αναπληρωματικός παίκτης, σε έναν Άγιαξ που είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών…Με Ίβανσιτς και Καραγκούνη είναι μια χαρά.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του δεξιού μπακ μετά την αποχώρηση του Μίκαελ Νίλσον η απόκτηση ενός παίκτη είναι δεδομένη. Το βάρος πέφτει στον Ανχελέρι και από τη στιγμή που δε υπάρχει πλήρη εικόνα για την αξία του είναι δύσκολο να τοποθετηθούμε. Το αρνητικό πάντως είναι η προσαρμογή που θα χρειαστεί, μια και θα είναι «πρωτάρης» στην Ευρώπη. Υπάρχει και άλλη λύση. Ονομάζεται Σεϊταρίδης είναι 27 ετών, η Ατλέτικο τον πουλάει πολύ φτηνά, τον ξέρουμε και το μόνο χρειάζεται είναι παιχνίδια στα πόδια του. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο Ανχελέρι θα κοστίσει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα και η απόκτηση του θα εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο.

Για τις θέσεις του σέντερ φορ και του στόπερ είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος και τα περισσότερα χρήματα. Επίσης, επιλογές τύπου Σόουζα θα πρέπει να αποκλειστούν. Ένας μεγάλος φορ σαν τον Πιζάρο, τον Κρέσπο και τον Μοριέντες(που ακούγεται για τον Ολυμπιακό) που θα θέλει να έρθει στην Ελλάδα μια και θα πληρωθεί καλά, θα κάνει άνετα τη διαφορά και θα εξασφαλίσει έναν ικανοποιητικό αριθμό γκολ. Συνάμα, ο ταλαντούχος Βαγγέλης Μάντζιος και οι υπόλοιποι επιθετικοί της ομάδας θα γίνουν καλύτεροι δίπλα του. Μια από τα ίδια ισχύει και για τον κεντρικό αμυντικό, μια και έχουν μαζευτεί πολλοί μέτριοι αλλά κανένας που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Υ.Σ. Χθες μεταξύ άλλων έγραφα: «Ένα πράγμα που πρέπει πάντως να πουν οι μέτοχοι στον Ολλανδό σε περίπτωση που μείνει, είναι να σταματήσει να ρίχνει τις ευθύνες πάντα σε άλλους και τις προσωπικές επιθέσεις στους παίκτες. Έτσι, δεν κερδίζει τίποτα». Λίγες ώρες μετά στη συνάντηση με τους μετόχους ο Τεν Κάτε είπε για τις μεταγραφές και την πορεία της ομάδας: «Το πρωτάθλημα το χάσαμε λόγω της νοοτροπίας των παικτών, αλλά φταίω και εγώ διότι δεν ήξερα καλά το υλικό από την αρχή. Βέβαια για τις μεταγραφές την όλη ευθύνη την είχε ο κύριος Αντωνίου. Εγώ δεν έκανα καμία μεταγραφή. Από κει και πέρα, η λάθος νοοτροπία των παικτών μάς στοίχισε». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x