Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κομβικής σημασίας

www.sportfm.gr

Μπορεί να μοιάζει βιαστικό αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας. Απομένουν πλέον μόλις τρεις ημέρες και η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει την «επίσκεψη» του Παναθηναϊκού στην Τούμπα όπου θα φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ την ώρα που η ΑΕΚ, θεωρητικά θα έχει ευκολότερο έργο υποδεχόμενη τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί(επειδή αρκετοί ρωτάτε) ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων στην πρώτη θέση, θα ισχύσει η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, κάτι που είναι δίκαιο.

Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα του ενός βαθμού και κόντρα στον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσει να το διαφυλάξει ή και να το μεγαλώσει. Αν νικήσει θα έχει ένα +4 από το «τριφύλλι» και με βάση την εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα είναι το φαβορί για να ολοκληρώσει την υπέρβαση που κάνει φέτος. Από την ομάδα του Σάντος ξέρουμε λίγο πολύ τι θα περιμένουμε, μια και οι λέξεις σταθερότητα και ομαδικότητα τη συνοδεύουν.

Αντίθετα, ερωτηματικό αποτελεί η εικόνα του Παναθηναϊκού, που είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Η γενική απογοήτευση στην ομάδα και η όλη κόντρα στα διοικητικά που δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους ποδοσφαιριστές είναι αρνητικοί παράγοντες. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί στη διάρκεια της σεζόν ταλέντο υπάρχει, αλλά όχι σταθερότητα. Πιθανή ήττα ωστόσο για την ομάδα του Τεν Κάτε στη Θεσσαλονίκη, ίσως να αποβεί καθοριστική, ενώ ενδεχόμενη νίκη θα θέσει φαβορί τους πράσινους για την έξοδο στο Champions League.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται και η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Λάρισα για πολλούς λόγους. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά αν η Ένωση είχε κατακτήσει το κύπελλο στον πολυσυζητημένο τελικό με τον Ολυμπιακό. Πλέον, δύο είναι τα ενδεχόμενα για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, και θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν εμφανιστεί πιο πεισμωμένη ή πιο απογοητευμένη. Πάντως αν θέλει να διεκδικήσει την πρωτιά στα πλέι οφ, η νίκη κόντρα στους Θεσσαλούς αποτελεί μονόδρομο.

Πιο άνετη και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μπαίνει σε αυτή τη σειρά αγώνων η Λάρισα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει πετύχει τον στόχο της και το σημαντικότερο όλων, είναι ότι δεν έχει άγχος. Θα παίξει τα παιχνίδια και ότι προκύψει. Ταλέντο υπάρχει και ειδικά από τη μέση και μπροστά δεν έχει να ζηλέψει και πολλά πράγματα από τους συνδιεκδικητές της, αφού οι ελλείψεις εστιάζονται στο κέντρο της άμυνας, που υπάρχουν μόνο οι Νταμπίζας και Κώτσιος. Πάντως είναι ικανή να κάνει ζημιές, ειδικά στο Αλκαζάρ που φέτος δεν έχασε από κανέναν «μεγάλο».

Μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τη διαδικασία των πλέι οφ. Άλλωστε, με την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος και τη σχετικά εύκολη κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό, αυτή η σειρά αγώνων αποτελεί «ανάσα» για τους ποδοσφαιρόφιλους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x