Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ημέρα δικεφάλων

www.sportfm.gr

Αναμφισβήτητα η χθεσινή 2η αγωνιστική των πλέι οφ ανήκει στους δύο δικεφάλους, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Τόσο οι κιτρινόμαυροι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς. Έτσι, η μεταξύ τους διπλή «μονομαχία» σε Τούμπα και ΟΑΚΑ, θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια αυτού του μίνι πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από το «Αλκαζάρ» με το τρίποντο που ίσως στην πορεία της όλης διαδικασίας αποδειχθεί «χρυσό». Ειδικά αν οι δύο ανταγωνιστές του δεν νικήσουν στη θεσσαλική πόλη. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος απέδειξε για πολλοστή φορά φέτος, ότι είναι «ομάδα» με όλη τη σημασία της λέξης, έστω κι αν δεν «μαγεύει» με την απόδοση του... Πολύ γρήγορα ξεπέρασε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη και εμφανίστηκε με το γνωστό σοβαρό πρόσωπο. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι, η πορεία του ΠΑΟΚ σε όλα τη διάρκεια της σεζόν τα λέει όλα.

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ, η ισοπαλία ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμεναν οι ίδιοι οι άνθρωποι της. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διαχειρίζεται με μαεστρία το ελλιπέστατο ρόστερ που έχει στη διάθεση του και χθες «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό χωρίς να τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του. Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να μπήκαν στα πλέι οφ με μειονέκτημα, τόσο βαθμολογικό, όσο και ψυχολογικό(σ.σ λόγω της ήττας στον τελικό του κυπέλλου), αλλά πιθανό θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα θα τους βάλει για τα καλά στο παιχνίδι.

Για τη Λάρισα τώρα, τα πράγματα είναι απλά. Βλέπει τα πλέι οφ σαν εμπειρία δίχως πίεση και με εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Την ίδια ώρα συνεχίζει τον προγραμματισμό της κλείνοντας μεταγραφές ουσίας ενόψει της νέας περιόδου. Με λίγα λόγια, το μέλλον της ανήκει…

Αυτός που πρέπει να προβληματιστεί περισσότερο, είναι φανερό ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Οι λόγοι είναι πολλοί, μια και θεωρητικά έχει το πιο «γεμάτο» ρόστερ από τους αντιπάλους του, τη μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και ξεκίνησε με νίκη στην Τούμπα. Ωστόσο, η γκολάρα του Καραγκούνη στην Τούμπα έκρυψε προσωρινά τα προβλήματα, κάτι που γίνεται και επαναλαμβάνεται όλη τη χρονιά. Αστάθεια, ασυνέπεια, έλλειψη αγωνιστικού πλάνου και πάθους βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια. Το χειρότερο όλων είναι ότι έτσι όπως πάει το πράγμα δύσκολα θα αλλάξει κάτι, ακόμη και αν αλληλοκαταστραφούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλήθεια κύριε Τεν Κάτε, χθες που δεν έφταιξε η διαιτησία, τι πήγε στραβά;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x