Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ένα παιχνίδι…μια χρονιά

www.sportfm.gr

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα πλέι οφ, μια και σήμερα διεξάγεται στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τη Ρόδο. Έπαθλο για τον νικητή, μια θέση στη Β εθνική την επόμενη χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Αγρινίου κατετάγη 2η στον 2ο όμιλο, ενώ τα «ελάφια» στην αντίστοιχη θέση του 1ου . Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος από την Γ εθνική ανέβηκαν απευθείας κατηγορία οι πρωταθλητές των δύο ομίλων(Δόξα Δράμας, Ηλιούπολη), ενώ οι δεύτεροι θα παίξουν τους κόπους ολόκληρης της σεζόν σε 90 λεπτά.

Η Ρόδος παλεύει τα τελευταία χρόνια για την άνοδο αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνει. Την προπερασμένη σεζόν βρέθηκε ξανά στην ίδια θέση, όταν και αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Βόλου στον αγώνα μπαράζ του Περιστερίου, αλλά γνώρισε την ήττα. Φέτος, ήταν πρώτη, αλλά την προσπέρασε η Ηλιούπολη λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ωστόσο, η ομάδα της Ρόδου θα μπορούσε να ήταν και σε χειρότερη κατάσταση, αν συνυπολογίσουμε ότι η 3η του πίνακα Παναχαική τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω της και παρέμεινε στη Γ εθνική.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες βλέψεις, αλλά κάπου το πράγμα κολλούσε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν στην 3η θέση του πίνακα, και προέκυψαν αλλαγές στην ομάδα και στον προπονητή της. Λίγο έλειψε να αποχωρήσει και ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Φώτης Κωστούλας. Τελικά τις τελευταίες αγωνιστικές εκμεταλλεύτηκε τα «δώρα» του Εορδαϊκού και έχει την ευκαιρία της ανόδου. Ωστόσο, με βάση το έμψυχο δυναμικό, ήταν το φαβορί όχι απλά για το μπαράζ αλλά για την απευθείας άνοδο.

Οι δύο ομάδες έχουν κοινά σημεία στην ιστορία τους, μια και έπαιξαν αμφότερες στην Α εθνική στα μέσα της δεκαετίας του 70΄. Το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας και οι δύο σύλλογοι γνώρισαν την παρακμή, μια και τις βρήκε στη Δ εθνική, αλλά στην πορεία βρήκαν και πάλι τον τρόπο να πρωταγωνιστήσουν. Στο ερώτημα κατά πόσο είναι δίκαιο να κρίνεται σε ένα παιχνίδι όλη η χρονιά, η απάντηση είναι ότι συνήθως οι μεγάλοι τίτλοι και τα αθλητικά γεγονότα που μένουν στο μυαλό μας παίζονται σε έναν αγώνα…Από κει και πέρα η ατμόσφαιρα αυτών των αναμετρήσεων που αποκαλούμε «ο θάνατος σου η ζωή μου», εξιτάρει πάντα τους φίλους του ποδοσφαίρου και έχει ενδιαφέρον για κάθε ουδέτερο.

Αυτά λοιπόν για τον αγώνα μπαράζ του Παναιτωλικού με τη Ρόδο, με την ευχή στο κατάμεστο γήπεδο της Νέας Σμύρνης να νικήσει ο καλύτερος και το ποδόσφαιρο. Και επειδή το σπουδαίο αυτό ματς δεν καλύπτεται τηλεοπτικά και εισιτήρια δεν υπάρχουν, μείνετε συντονισμένοι στους 94.6 για την μετάδοση και το πλούσιο ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x