Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για το «εισιτήριο» και τις εντυπώσεις

www.sportfm.gr

Για τέταρτη φορά τη φετινή περίοδο κοντράρονται φέτος ΑΕΚ και Παναθηναϊκός και αναμφισβήτητα, αυτή είναι η σημαντικότερη. Στα παιχνίδια που προηγήθηκαν η Ένωση πήρε το πρώτο και ακολούθησαν δύο ισοπαλίες. Απολογισμός, που σίγουρα είναι σχετικά καλός για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά απογοητευτικός για τους «πράσινους». Ωστόσο, ο νικητής του σημερινού παιχνιδιού θα κερδίσει και τις εντυπώσεις αλλά και την ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως είναι γνωστό το «τριφύλλι» έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας.

Στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις η εικόνα ήταν λίγο πολύ γνωστή. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δύσκολα δημιουργούσε φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έπαιζε μετρημένα και ειδικά στις δύο ισοπαλίες κέρδισε κατά κράτος στον τομέα της τακτικής. Το πρώτο παιχνίδι που νίκησε όταν ήταν προπονητής της ο Γιώργος Δώνης, δεν αποτελεί πλέον μέτρο σύγκρισης.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε μια δύσκολη κατάσταση και ο ρόλος του ήταν πολυδιάστατος. Αντιλαμβανόμενος ότι το υλικό που είχε στη διάθεση του δεν ήταν το καλύτερο προσπάθησε να πάρει ότι περισσότερο μπορεί και έκανε αλχημείες, που άλλες βγήκαν και άλλες όχι. Η ουσία είναι ότι μετά το πέρας των πρώτων μηνών η ΑΕΚ έγινε ομάδα, βρήκε το πάθος που της έλειπε και απέκτησε σταθερότητα. Ελλείψεις υπάρχουν, με τις πιο χτυπητές στα άκρα και της άμυνας και της μεσαίας γραμμής. Αλλά είναι και κοινά αποδεκτό, ότι έχει ποιοτική επίθεση γραμμή.

Από την άλλη έχουμε τον Παναθηναϊκό, που αν εξαιρέσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ η χρονιά ήταν αποτυχημένη. Σε αντίθεση με την Ένωση, οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν και το υλικό είναι πληρέστερο. Η διαχείριση ωστόσο από τον Τεν Κάτε δεν ήταν καλή, κρίνοντας πάντα με βάση τα αποτελέσματα. Η ομάδα δυσκολεύτηκε να βρει κορμό και είναι ο ορισμός του «ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο»…Βάζει τρία γκολ σε δέκα λεπτά στον ΠΑΟΚ και χάνει από τις Σέρρες στο ΟΑΚΑ. Ταλέντο αναμφισβήτητα υπάρχει, αλλά την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι υφίσταται έλλειψη πλάνου. Δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ, αν τα καταφέρει γίνεται άλλη ομάδα.

Το αποψινό ντέρμπι που θα κρίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ένα βασικό ερώτημα, την προσέγγιση των δύο προπονητών. Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολλά πράγματα και ο Παναθηναϊκός θα μπει με τη γνώριμη φιλοσοφία του, που τον θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, η πλευρά του Μπάγεβιτς έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μια και στις δύο ισοπαλίες που προηγήθηκαν με τους «πράσινους» ο ένας βαθμός ήταν καλός. Τώρα όμως δεν φτάνει και η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει. Όπως και να έχει το πράγμα, μοιάζει κομμάτι δύσκολο να μπει η Ένωση φουλ επιθετικά. Περισσότερα αύριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x