Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η πρωτιά των δεύτερων…

www.sportfm.gr

Με μεγάλο κερδισμένο τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε η διαδικασία των πλέι οφ, μια και οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-0 της ΑΕΚ και πήραν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, με βάση την εικόνα των τεσσάρων ομάδων σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, η ομάδα του Τεν Κάτε τερμάτισε αήττητη και πήρε δίκαια την πρωτιά, μια και νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα, και με την Ένωση είχε μια νίκη και μια ισοπαλία.

Στο χθεσινό παιχνίδι, η εικόνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν η Ένωση έπαιρνε «κεφάλι» στο σκορ στα πρώτα λεπτά που μπήκε με ενθουσιασμό και είχε δοκάρι. Από κει και πέρα, είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει τις επιλογές που θα επιθυμούσε, ώστε να βγάλει στο γήπεδο το ποδόσφαιρο που έχει στο μυαλό του. Χθες δυσκόλεψε και ο ίδιος την κατάσταση, μια και προτίμησε τον νεαρό Γκέντζογλου στα χαφ από τον Πελετιέρι, κίνηση που δεν «βγήκε». Λάθος ήταν και οι αλλαγές του, μια και ο Ντιούφ δεν έδωσε τίποτα απολύτως, ενώ στον πάγκο ήταν ο Εντίνιο.

Ωστόσο, όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στην ΑΕΚ, οι επόμενες ημέρες είναι πιο σημαντικές από τη χθεσινή. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αν δεν αλλάξει κάτι στα διοικητικά, η επόμενη σεζόν θα είναι σφιχτή οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πλέον, ακόμη και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζητά εγγυήσεις για να δουλέψει στην ομάδα, κάτι που είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να κάνει πρωταθλητισμό και να μην κινείται στην μετριότητα.

Στον Παναθηναϊκό όπως και πέρσι κατακτήθηκε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τίποτα παραπάνω. Οι πράσινοι διέθεταν την ποιοτικότερη ομάδα των τεσσάρων και αυτό αποδείχτηκε σε αυτή τη διαδικασία. Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας ανήκει στον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος πέτυχε στα πλέι οφ τέσσερα γκολ και ήταν ο άνθρωπος που καθάρισε στα δύσκολα. Γενικά, έκανε καλή χρονιά και στην Ευρώπη και αν είχε άξιους συμπαραστάτες ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα.

Το ζητούμενο στο «τριφύλλι» είναι η σωστή διαχείριση αυτής της διάκρισης. Δεν ονομάζεται επιτυχία η 2η θέση για τον Παναθηναϊκό, που έχει τον ακριβότερο προπονητή και ένα μεγάλο μπάτζετ. Η ουσία είναι ότι σε σχέση με πέρσι η κατάσταση έμεινε αναλλοίωτη και αυτό που πρέπει να κοιτάξουν στην Παιανία είναι το βήμα παραπάνω και όχι να περιμένουν τα πλέι οφ για να πανηγυρίσουν την πρωτιά των δεύτερων…Πρέπει να διορθώσουν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού και να γίνει προσεχτική επιλογή τόσο των παικτών που θα αποκτηθούν, όσο και αυτών που θα δούνε την πόρτα της εξόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x