Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έτοιμος κατά το ήμισυ

www.sportfm.gr

Χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλαν στον Ολυμπιακό στη χθεσινή φιλική νίκη επί της Γκρόνινγκεν. Υπολογίζοντας πάντα ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι Πειραιώτες έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία αλλά και μερικές αδυναμίες. Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο Κετσπάγια λογικά έχει εντοπίσει τα αρνητικά και έχει τον χρόνο να τα διορθώσει, αρκεί να υπάρχει και η δυνατότητα τουλάχιστον μιας ακόμη μεταγραφής.

Στα δεδομένα τώρα και ξεκινώντας από τα θετικά. Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού χθες άφησε πολλές υποσχέσεις. Οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος δείχνουν να μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ο Σουηδός είναι ποιοτικός, αξιόπιστος και πολύπειρος. Ταυτόχρονα, είναι βέβαιο ότι Αβραάμ θα ανέβει επίπεδο έχοντας έναν τέτοιο παρτενέρ και η ομάδα θα έχει σιγουριά στα μετόπισθεν.

Απροσδόκητα καλός ήταν και ο Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός μπακ απέδειξε ότι οι ρεπόρτερ της ομάδας δεν έλεγαν παραμύθια από το Ζέεφελντ…Με πολύ διάθεση και τρέξιμο έβγαινε πρώτος στην μπάλα και είχε σιγουριά στις μεταβιβάσεις του. Θετική ήταν και η εμφάνιση του Ζεβλάκοφ στο δεξί άκρο, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, μια και ο Πολωνός είναι συνήθως σταθερός.

Στη μεσαία γραμμή τώρα τα καλά νέα αφορούν τα αμυντικά χαφ. Η έλευση του Κριστιάν Λεντέσμα δείχνει να ανοίγει τον «δρόμο» στον Ντουντού. Ο «λύκος» τρέχει, μαρκάρει και καλύπτει χώρους δίνοντας την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να ασχολείται κυρίως με το δημιουργικό κομμάτι. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παίκτης που η απουσία του από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα «πονάει» αυτός είναι ο Ντουντού. Σε ότι αφορά τον Γιάννη Παπαδόπουλο το μέλλον του ανήκει, ενώ πολλά μπράβο αξίζουν και στον Μήτρογλου, ο οποίος δικαιούται να ζητάει χρόνο συμμετοχής.

Από κει και πέρα τώρα, το πρόβλημα εντοπίζεται στα άκρα της μεσαίας γραμμής, αφού δεν λειτούργησαν καλά με τον Σοιλέδη να είναι φανερά αγχωμένος και τον Ζαιρί να έχει άσχημα τελειώματα στις ενέργειες του. Βέβαια, υπάρχει και ο Γκαλέτι ο οποίος προσδίδει ποιότητα και έχει καπαρωμένη θέση, αλλά και ο Μαρέσκα. Για τον Ιταλό πάντως θα πρέπει να περιμένουμε, αφού ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα, λόγω των ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι έτοιμος ανασταλτικά, ενώ ακόμη «ψάχνεται» στον τομέα της δημιουργίας. Μένουν λίγες μέρες για το παιχνίδι με τη Σλόβαν, η οποία είναι φανερά ασθενέστερη των ερυθρόλευκων και λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την υπόθεση πρόκριση. Γενικά και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είναι σε καλό δρόμο και με δύο ακόμη κινήσεις(π.χ. Μάρκ Γκονζάλες για τα αριστερά και Μπομπό για μπροστά) θα είναι πλήρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x