Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Τεν Κάτε είναι ένας από μας…

www.sportfm.gr

Τις τελευταίες ημέρες λέγονται και γράφονται πολλά για τη συνεργασία του Χενκ Τεν Κάτε με τον Παναθηναϊκό. Λογικό θα πει κανείς μετά το αποτέλεσμα της Πράγας. Αυτό που δεν κατανοώ είναι η «απαίτηση» κάποιων(και δεν αναφέρομαι φυσικά στον επίσημο Παναθηναϊκό) να μην γίνεται κριτική στον Ολλανδό τεχνικό. Λες και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι στο απυρόβλητο ή έχει πάρει δέκα πρωταθλήματα με την ομάδα και έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ σήμερα με τις επιλογές του και αν είναι σωστές ή λάθος. Ο καθένας άλλωστε μετά από ένα χρόνο μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ωστόσο, οι απειλές σε δημοσιογράφους και οι αιχμές κάποιων για την κριτική στον Ολλανδό δεν έχουν καμία βάση. Σε αντίθεση με την κριτική που και βάση έχει, αλλά και λογική.

Αν θέλετε να το δούμε διαφορετικά, ποιος άνθρωπος δεν κρίνεται για τη δουλειά του; Μια ματιά γύρω μας στην καθημερινότητα θα δώσει την απάντηση: Όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά, με βάση την απόδοση μας και τα αποτελέσματα αυτής. Στην τελική ας μου πει κάποιος έναν προπονητή που ήταν στο απυρόβλητο. Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμε επαγγελματικά με το αντικείμενο, στον Παναθηναϊκό δεν ήταν κανείς, στον Ολυμπιακό κανείς, όπως και στην ΑΕΚ και τους υπόλοιπους.

Για να το θέσω διαφορετικά, αν κάποιοι είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία του Παναθηναϊκού εδώ και έναν χρόνο και τα αποτελέσματα, κανένα πρόβλημα. Απλά εμένα θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε δυο πλεονεκτήματα σε σχέση με τους προκατόχους του. Ανέλαβε με το «καλημέρα» της πολυμετοχικότητας και είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι έχει την μεγαλύτερη στήριξη όλων. Φανταστείτε ότι ο Σουμ έκανε νταμπλ και έφυγε! Επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής του «τριφυλλιού».

Το μέλλον του Τεν Κάτε στην ομάδα θα το κρίνει η διοίκηση και κανείς άλλος. Τόσο η κριτική, όσο και οι ενστάσεις πρέπει να είναι τεκμηριωμένες. Φυσικά και όλα όσα γράφουμε δεν είναι εύστοχα. Σεβαστό να υπάρχει διαφωνία στις απόψεις και αυτό αποτελεί υγεία και είναι από τα κυριότερα συστατικά για τη Δημοκρατία. Παρεπιπτόντως, είναι όμορφο πράγμα να γράφεις ελεύθερα την άποψη σου και εμείς εδώ στον ΣΠΟΡfm αυτό το απολαμβάνουμε!

Στα αγωνιστικά τώρα, οι πράσινοι καλούνται αύριο να ανατρέψουν και πάλι την κατάσταση και να πάρουν την πρόκριση. Θέμα ποιοτικής σύγκρισης δεν υπάρχει, αλλά τίθεται ζήτημα ετοιμότητας. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το σύστημα του «τριφυλλιού» θα είναι πιο ορθολογικό και αν ο παράγοντας τύχη είναι αυτή τη φορά με τον Παναθηναϊκό όλα μπορούν να πάνε καλά. Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα ήταν κακή στην Πράγα, η Σπάρτα είχε ποσοστά ευστοχίας (τέσσερις ευκαιρίες, τρία γκολ)Γιασικεβίτσιους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x