Βαγγέλης Νεραντζιάς

Παντού χωράει ένας Γιούρκας!

www.sportfm.gr

Και τελικά Γιούρκας…Αυτό το δεξί άκρο της άμυνας στον Παναθηναϊκό πέρασε φέτος από χίλια κύματα, ώστε να έρθει τελικά η ενδεδειγμένη λύση. Όπως λέει όμως και η λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ…». Αρχικά στηρίχθηκε ο Μουν, ενώ ο νεαρός Μαχλελής άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον. Ακολούθησε ο Μαρίνος, για να κλείσει οριστικά την ύστατη ώρα των μεταγραφών ο 28χρονος διεθνής, ο οποίος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό μετά από πέντε χρόνια και παρουσία σε Πόρτο, Ντινάμο Μόσχας και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το όνομα του Σειταρίδη βρισκόταν στην επικαιρότητα για τον Παναθηναϊκό, ενώ για ένα συγκεκριμένο διάστημα «έπαιξε» και για την ΑΕΚ. Αυτό που κατάλαβα στις συζητήσεις του καλοκαιριού ήταν ότι υπήρχαν δύο κατηγορίες. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να επανακάμψει και αυτοί που τον θεωρούν συνταξιούχο…Εμένα επιτρέψτε μου να ανήκω στην πρώτη κατηγορία.

Ο Γιούρκας είναι 28 χρονών, ηλικία εξαιρετική για ποδόσφαιρο που συνδυάζεται με εμπειρία. Σε ότι αφορά την αξία του ως ποδοσφαιριστής έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και είναι αναμφισβήτητα ένας σύγχρονος και τεχνίτης μπακ. Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ο παίκτης στην Ελλάδα ήθελε Παναθηναϊκό. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε τα μπόνους στο συμβόλαιο του, το καθαρό ποσό που θα παίρνει είναι 300 χιλιάδες και αν παίξει το 50% των αγώνων θα πάρει τα διπλάσια. Επίσης, είναι σημαντικό ότι η πρώτη κουβέντα που είπε στον Πατέρα πριν συμφωνήσουν ήταν: «Με ενδιαφέρει μόνο να παίξω, όλα τα άλλα θα τα βρούμε», δείχνοντας ότι το οικονομικό περνά σε δεύτερη μοίρα.

Βέβαια, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο Σειταρίδης θέλει δουλειά στη φυσική κατάσταση, αφού ήταν χωρίς ομάδα όλο το καλοκαίρι. Ένα εύλογο χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων εβδομάδων με πρόγραμμα θα τον θέσει στη διάθεση του Τεν Κάτε, αφού ο παίκτης έκανε προπονήσεις σε ατομικό επίπεδο. Το θετικό της υπόθεσης είναι το μηδενικό ρίσκο. Και εξηγούμαι, όποιον παίκτη από το εξωτερικό και να αποκτούσε ο Παναθηναϊκός αυτά τα λεφτά θα τα έδινε -και περισσότερα-και δεν θα γνώριζε το αποτέλεσμα. Πλέον, τα άκρα με Σειταρίδη, Μαρίνο στα δεξιά και Σπυρόπουλο, Δάρλα στα αριστερά είναι «γεμάτα».

Πολύ σημαντική είναι και η επιστροφή των Κλέιτον, Μάντζιου στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Ειδικά για τον Βραζιλιάνο η εκτίμηση μου είναι ότι δικαιούται έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα στο οργανωτικό κομμάτι. Κάτι που έγραφα σε αυτήν εδώ τη στήλη στις 30 Ιουλίου. Έτσι «μπαλώνεται» η «τρύπα» στο δημιουργικό σκέλος, όπου ο Κλέιτον μπορεί να πλαισιώσει τους Νίνη, Καραγκούνη πίσω από τον Σισέ και να προσφέρει απλόχερα την κάθετη του πάσα. Πλέον, με τις χθεσινές κινήσεις ο Παναθηναϊκός έχει μακράν το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Όσο για τον Γιούρκα, η πάροδος του χρόνου θα δείξει ποιος θα επιβεβαιωθεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x