Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η ΑΕΚ, ο Λέτο και ο Κετσπάγια

www.sport-fm.gr

Γίνεται πολύ κουβέντα για την απόδοση των ομάδων και την κακή εικόνα τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Φυσικά και το επίπεδο δεν είναι υψηλό. Όμως το δικό μου ερώτημα είναι, σε ποιο από τα τελευταία πρωταθλήματα είδαμε σούπερ ποδόσφαιρο στις πρώτες αγωνιστικές; Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε κάποιους ποιοτικούς νεοφερμένους ποδοσφαιριστές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν σίγουρα ο Ορούμα της Καβάλας, ο Νέμεθ της ΑΕΚ αλλά και ο Ντίκα του Ηρακλή.

Στον Παναθηναϊκό, ο Λέτο είναι το σημείο αναφοράς. Ο Αργεντινός είναι απελευθερωμένος και όταν είσαι καλά έχεις και ρέντα, ενώ είναι δεδομένο ότι το βαρύ συμβόλαιο «σιγουριάς» που του έδωσε το «τριφύλλι» του έκανε καλό. Απλά, δεν συγκρίνεται με το να παίζεις δανεικός και να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει. Βέβαια, οι πράσινοι «γέρνουν» πολύ στα αριστερά και αυτό είναι ένα θέμα. Από κει πέρα, η ηρεμία και η απλότητα του Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή είναι κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Αισθητά ανεβασμένη εμφανίζεται η ΑΕΚ, που δείχνει ότι στο φετινό πρωτάθλημα θα μας προσφέρει και θέαμα. Έχει περισσότερο «βάθος» σαν ομάδα, ενώ ποδοσφαιριστές σαν τον Νέμεθ και τον Γκερέιρο της προσδίδουν ποιότητα και θα της δώσουν λύσεις στα δύσκολα. Χθες, αν δεν επηρεαζόταν από το χαμένο πέναλτι του Μπλάνκο, το ματς θα ήταν πολλά με λίγα. Όποιος δεν την υπολογίζει για την «κούρσα» του πρωταθλήματος θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, κάτι δεν πάει καλά. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα τους ερυθρόλευκους να παίζουν στο Καραϊσκάκη με μικρομεσαία ομάδα και να μην δημιουργούν φάσεις! Ο Κετσπάγια ήταν «επιθετικός» στις δηλώσεις του μετά το ματς και ανέφερε ότι δεν έχει δει ποτέ ελληνική ομάδα να παίζει καλά…Δεν μας είπε όμως ο Γεωργιανός γιατί ήρθε «τρέχοντας» το καλοκαίρι στον Πειραιά. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι πιο εύκολα κάνεις μια ομάδα να στήνεται και να περιμένει(π.χ. η περσινή Ανόρθωση), από το να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αυτό δηλαδή που έκανε ο Ολυμπιακός πριν τον Κετσπάγια…

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, βλέπω με μεγάλη συμπάθεια τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πάει κόντρα στο κατεστημένο και αγωνίζεται με εφτά Έλληνες στην ενδεκάδα και τον ικανότατο Παράσχο στον πάγκο του. Επίσης, καλό ποδόσφαιρο θα παίξει ο Ατρόμητος του Δώνη, απλά το πρόγραμμα του στο ξεκίνημα είναι «Γολγοθάς». Πλέον, από τη στιγμή που δεν θα έχουμε διακοπή ούτε καν στις εκλογές και οι ομάδες θα παίζουν συνεχόμενα, υπάρχει η ελπίδα να αποκτήσουν ρυθμό και να δούμε ποιο ωραία πράγματα. Όχι τίποτα άλλο, να ευχαριστήσουμε και τον Τιμούρ…

Υ. Σ. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι με τους αγωνιστικούς χώρους. Δεν είναι κατάσταση αυτή, δυσχεραίνει τις προσπάθειες των παικτών και δυσφημεί το ποδόσφαιρο μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x