Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Μπλάνκο και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις

www.sport-fm.gr

Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες ο Ίσμαελ Μπλανκο απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΑΕΚ για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2013 με ετήσιες απολαβές 500 χιλιάδες ευρώ. Κάτι που άλλωστε ήταν αναμενόμενο από την πλευρά του παίκτη που ήδη νιώθει «ριγμένος» με το υπάρχον συμβόλαιο και βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αφού είναι 26 χρονών.

Η περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα «λαβράκι». Η Ένωση έκανε μια πετυχημένη κίνηση με την απόκτηση του από την Κολον Σάντα Φε. Την περίοδο 2007-08 έπαιξε στους κιτρινόμαυρους με τη μορφή δανεισμού, οι οποίοι βλέποντας την αξία του έσπευσαν να αγοράσουν τα δικαιώματα του το καλοκαίρι του 08΄. Η τιμή άλλωστε ήταν εξαιρετική, 900 χιλιάδες δολάρια.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της μπορεί να ισχυρίζεται ότι ο Αργεντινός στράικερ ήρθε ως άγνωστος στην Ευρώπη και βοηθήθηκε και ο ίδιος από την ομάδα. Σωστό και αυτό. Ωστόσο, πάντα μέσα σε μια ομάδα(σ.σ. όπως και σε κάθε δουλειά) έρχεται αναπόφευκτα η σύγκριση. Αυτή τη στιγμή ο «Ζορό» παίρνει 390 χιλιάδες ευρώ ετησίως, την ώρα που οι Μαιστόροβιτς, Χουανφράν και Σκόκο παίρνουν σχεδόν τα διπλάσια. Ακόμη και ο Τζεμπούρ…

Αν κάνουμε και μια σύγκριση με τις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Σαλπιγγίδη η διαφορά είναι τεράστια. Οι πράσινοι του προσφέρουν 900 χιλιάδες το χρόνο και ο παίκτης το σκέφτεται. Δεν νομίζω η διαφορά στο οικονομικό σκέλος να αποτυπώνεται στο γήπεδο για τους δύο επιθετικούς, έστω κι αν ο «Σάλπι» μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα σε μια ομάδα.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και αυτό έχει λογική. Ωστόσο, τα 38 γκολ του Μπλάνκο σε 71 παιχνίδια πρωταθλήματος είναι μια απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της προσφοράς του στην ομάδα. Ο 26χρονος φορ της Ένωσης δεν κάνει τα "τσαλιμάκια" του Σκόκο και δεν έχει το όνομα του Χουανφράν, είναι όμως αξιόπιστος. Είναι η κλασσική περίπτωση του σέντερ φορ που ξέρει να κάνει τη δουλειά του.

Είναι γνωστό ότι τα οικονομικά δεδομένα στην ΑΕΚ δεν είναι τα καλυτέρα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σχετίζεται όταν μιλάμε για την ανανέωση του συμβολαίου, με τον σταθερότερο παίκτη της ομάδας τη τελευταία διετία. Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να εκτιμήσουν σοβαρά την κατάσταση και να κάνουν μια πρόταση αντάξιας της προσφοράς του. Γιατί όπως είναι γνωστό, όταν χάσεις κάτι τότε αντιλαμβάνεσαι την πραγματική του αξία…Και ο Μπλάνκο το αξίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x