Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η «παγίδα» του Δαλούκα και το ρίσκο του Τεν Κάτε

www.sportfm.gr

Μια εβδομάδα γεμάτη ένταση ήταν η συγκεκριμένη στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε αυτό συνέβαλαν οι διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Πλέον, το βλέμμα όλων στρέφεται στην κυριακάτικη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο. Ένα παιχνίδι κρίσιμο, αλλά όχι καθοριστικό, αφού βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική.

Αν και έχει αρχίσει να κουράζει η ιστορία με τη διαιτησία, στην οποία αναφερθήκαμε αναλυτικά χθες, η απόδοση του Κουκουλάκη την Κυριακή αποτελεί ερωτηματικό. Άλλοι ισχυρίζονται ότι θα «σπρώξει» την ΑΕΚ που αδικήθηκε προχθές, άλλοι ότι θα έχει μια ψιλή αβάντα ο Παναθηναϊκός και διάφορα άλλα. Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, η ευχή μας είναι μετά το 90λεπτο και με οποιαδήποτε εξέλιξη θα έχει το ματς, να μιλάμε μόνο για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά κριτήρια οι δύο ομάδες είναι «κοντά» στην παρούσα φάση και δεδομένα ενισχυμένες σε σχέση με πέρσι. Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ποιότητα και μοιάζει να πονάει σε συγκεκριμένες θέσεις. Τα πλάνα του Μπάγεβιτς για την ενδεκάδα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Άλλωστε οι προπονητές συνηθίζουν να τα αποκαλύπτουν στην προπόνηση της Παρασκευής. Στο ματς με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ δεν πήρε τις βοήθειες που θα έπρεπε από τον Σκόκο, ενώ προβληματική ήταν και η εμφάνιση του Μάκου. Επίσης, ο απαραίτητος για την ομάδα Καφές κυμάνθηκε στην μετριότητα, όπως και ο Χουανφράν ως συνήθως…

Ωστόσο, ο Μπάγεβιτς έμεινε εν μέρει ικανοποιημένος αφού η ομάδα του δημιούργησε φάσεις και είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Πάντως, το μεγαλύτερο ατόπημα που μπορούν να «πέσουν» στην ΑΕΚ είναι να πιστέψουν ότι όλα πήγαν καλά και φταίει μόνο ο Δαλούκας για τη προχθεσινή ήττα...Αυτό είναι μεγάλη παγίδα και θα κάνει κακό στους κιτρινόμαυρους.

Στον Παναθηναϊκό ο Τεν Κάτε δεν αντέχει άλλο την ηρεμία που επικρατεί τελευταία και ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά. Άλλωστε το «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» μοιάζει άγνωστο για τον Ολλανδό. Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, οι πράσινοι αναμένεται να παραταχθούν με 4-5 αλλαγές στην ενδεκάδα παρά το τέσσερα στα τέσσερα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν πρόκειται να περιοριστεί στις απαραίτητες αλλαγές των μπακ. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το σκεπτικό του Τεν Κάτε, ο οποίος έχω την αίσθηση ότι του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Λες και ενοχλείται όταν δεν ασχολείται κανείς μαζί του, όπως συμβαίνει τελευταία.

Σε τελική ανάλυση πάντως, είναι καλύτερο να ασχολούμαστε με τις επιλογές και τα λάθη των προπονητών και των ποδοσφαιριστών και όχι με αυτά των διαιτητών…

Υ.Σ. Ο μοναδικός λόγος που τόσο καιρό δεν είχε μπει το email μου είναι ότι φοβόμουν ότι δεν θα είμαι συνεπής απέναντι σας, κάτι που δεν θέλω. Ζητώ την κατανόηση σας σε περίπτωση καθυστέρησης, αλλά υπόσχομαι να απαντήσω σε όλους σας.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x