Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το ζήτημα είναι να αντέξει…

www.sport-fm.gr

Χαρακτήρα στα δύσκολα έδειξε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έβγαλε σε δύο εβδομάδες ένα δύσβατο πρόγραμμα σημειώνοντας καθοριστικές νίκες. Συνάμα, στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Champions League κόντρα στην Άλκμααρ οι ερυθρόλευκοι πήραν το «τρίποντο» και πλέον πηγαίνουν στο Λονδίνο για να παίξουν με την Άρσεναλ γνωρίζοντας ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Άλλωστε, από τον αρχικό υπολογισμό βαθμών, το ματς του «Emirates» απουσίαζε.

Τι μπορεί να συμβεί όμως απόψε; Με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα, το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι η ανασταλτική λειτουργία. Ο Κετσπάγια δούλεψε αρκετά πάνω σε αυτό το καλοκαίρι, αλλά βέβαια βοηθούν και τα πρόσωπα. Στους υπάρχοντες Νικοπολίδη, Αβραάμ, προστέθηκε ο Μέλμπεργκ και μπροστά του ο Λεντέσμα. Ταυτόχρονα, οι Ζεβλάκοφ και Μπράβο που καλύπτουν τα άκρα, δε συνηθίζουν να «ανεβαίνουν» και έχουν ως πρώτο μέλημα τα μετόπισθεν. Γενικά μέχρι τώρα στην ομάδα υπάρχει η φιλοσοφία «κρατάμε πίσω και όταν μπορέσουμε θα χτυπήσουμε στην κόντρα». Όλο αυτό το σχέδιο μέχρι τώρα πάει καλά.

Το ζήτημα όμως είναι ότι απόψε καλείται να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο άλλου επιπέδου. Όπως και να έχει, η Άρσεναλ δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ η ακόμη και την Άλκμααρ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει αν ξεπεράσουν απόψε οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι η ταχύτητα, η πίεση και οι αυτοματισμοί που βγάζουν αυτές οι ομάδες, ιδιαίτερα στην έδρα τους. Καλώς η κακώς τα «νεκρά» διαστήματα του αντιπάλου θα είναι μικρά, ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη που θα έχει ο αγώνας. Αντίθετα, αν οι «κανονιέρηδες» υστερούν σε κάτι, αυτό είναι η εμπειρία, αφού οι περισσότεροι παίκτες της πλην των Γκαλάς Αρσάβιν και Φάμπρεγκας δεν θεωρούνται «μπαρουτοκαπνισμένοι».

Ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του Ζίκο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είναι η κατοχή της μπάλας. Η αλήθεια είναι ότι λείπει ένας παίκτης να κρατάει την μπάλα, να κερδίζει φάουλ και όλα αυτά που είναι απαραίτητα για το «ροκάνισμα» του χρόνου. Ταυτόχρονα, με συνεχή κάλυψη των χώρων και την καλή αμυντική λειτουργία που συνήθως έχει μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό.

Ένα σημείο που αποτελεί ερωτηματικό για την απόδοση των Πειραιωτών είναι τα ψυχικά και κυρίως τα σωματικά αποθέματα, αφού οι ίδιοι παίκτες έχουν δώσει πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες και αυτό ίσως να τους κοστίσει. Συνοψίζοντας, ο Ολυμπιακός έχει απόψε ένα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο έργο και καλείται να κάνει την υπέρβαση. Αν τα καταφέρει, θα το μάθουμε το βράδυ…

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x