Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έχει μεταλλαχθεί προς το καλύτερο…

www.sport-fm.gr

Δύο πρόσωπα εμφάνισε χθες ο Παναθηναϊκός στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στη Λάρισα, αλλά έστω κι έτσι έφτασε σε μια εμφατική νίκη. Ταυτόχρονα, το «τριφύλλι» έκανε το έξι στα έξι και έτσι παρέμεινε στη θέση του «οδηγού». Ωστόσο, αυτό που είναι εμφανές μετά το πέρας του πρώτου κομματιού του πρωταθλήματος, είναι ότι κάτι έχει αλλάξει στη νοοτροπία της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Τεν Κάτε μπήκε «μπερδεμένη» στον αγωνιστικό χώρο. Το σχήμα άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και έμοιαζε με 4-1-4-1, με τον Ζιλμπέρτο να παίζει μπροστά από την άμυνα και τον Σισέ στην κορυφή. Ωστόσο, οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Το ίδιο χρονικό σημείο η Λάρισα απείλησε, αλλά ο Αλέξανδρος Τζόρβας δήλωσε δυναμικά παρών και έδωσε συνέχεια στις πειστικές εμφανίσεις. Πάντως τα κενά πίσω υπάρχουν, αλλά όχι στον βαθμό που είχαμε συνηθίσει.

Μετά το γκολ του Βύντρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όλα άλλαξαν. Πολύ περισσότερο μετά την είσοδο του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος στο τελευταίο ημίωρο έδωσε «χρώμα» στον Παναθηναϊκό και χαμόγελο στην εξέδρα. Πολύ γρήγορα το παιχνίδι άνοιξε και ήρθε και το θέαμα. Είναι θέμα του προπονητή ποιος θα μείνει στον πάγκο, αλλά ο «μικρός» αυτό το διάστημα πρέπει να παίζει. Ενθαρρυντικό στοιχείο της βραδιάς, ήταν αναμφισβήτητα και το «ξεμπούκωμα» του Τζιμπρίλ Σισέ. Κάποια στιγμή θα ερχόταν τα γκολ για τον Γάλλο, που στο πρώτο είναι εκεί που πρέπει, ενώ το δεύτερο φέρει τη σφραγίδα του.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κερδίζει…Ακόμη κι όταν δεν ξεκινάει καλά και δυσκολεύεται σου δίνει την αίσθηση ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το γκολ θα έρθει. Η ποιότητα και το «βάθος» του φετινού ρόστερ του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Τώρα αν θα είναι σκόρερ ο Καραγκούνης, ο Σισέ, ο Λέτο ή ο Κατσουράνης αυτό είναι άλλο ζήτημα…

Πάντως, μεγάλο μερίδιο στην όλη θετική ενέργεια έχει και ο κόσμος της ομάδας(τριάντα χιλιάδες Δευτέρα βράδυ σε αγώνα πρωταθλήματος), σε σχέση με όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι μιλάμε για τον πιο συσπειρωμένο Παναθηναϊκό της τελευταίας 20ετίας και αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στην ομάδα…

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x