Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα συμπεράσματα και οι ανακατατάξεις

www.sportfm.gr

Πολλά και διάφορα περιελάμβανε η 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στην οποία είχαμε ανακατατάξεις στη βαθμολογία. Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός απέκτησε συγκάτοικο, αφού το σερί νικών σταμάτησε στην Καβάλα και ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Αστέρα τον «έπιασε». Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ έστω και δύσκολα επέστρεψε στις νίκες, ενώ Λάρισα και Ατρόμητος πέτυχαν επιτέλους την πρώτη τους νίκη.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανεβασμένος και ουσιαστικά αλλαγμένος κόντρα στον Αστέρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η εύκολη νίκη που έφερε χαμόγελα στην ομάδα και τον κόσμο, ενόψει και των υποχρεώσεων στο Champions League. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης, ενώ η παρουσία του Μαρέσκα στη μεσαία γραμμή μοιάζει απαραίτητη για την ομάδα του Ζίκο. Για τον Ζαιρί το ζητούμενο είναι η σταθερότητα, αν καταφέρει αυτό το ταλέντο δεν του λείπει…

Για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Καβάλα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για το δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο μέρος η ομάδα δεν υπήρχε, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ήταν εξαιρετικοί. Το θετικό της βραδιάς ήταν τα ψυχολογικά αποθέματα και το πείσμα που έδωσαν τον βαθμό. Ωστόσο, η πραγματικότητα λέει ότι οι πράσινοι πέταξαν το μικρό προβάδισμα που είχαν στη βαθμολογία και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Όσο για τη δήλωση-δέσμευση του Τεν Κάτε «Στα επόμενα επτά ματς θα πάρουμε 19 βαθμούς και αυτό το εγγυώμαι», ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…Χθες πάντως η ενδεκάδα δεν «βγήκε» και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του, κάτι που αποδείχθηκε στην επανάληψη.

Η ΑΕΚ χθες επιβεβαίωσε αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα. Απλά είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Τουλάχιστον επέστρεψε στις νίκες και πήρε βαθμολογική ανάσα. Η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής που φέρνει την Ένωση στο «Κλ. Βικελίδης» είναι καθοριστική για το μέλλον της στο φετινό πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, η επιστροφή του Νέμεθ μοιάζει ευεργετική στην παρούσα φάση, ώστε να ξεμπλοκάρει και ο Μπλάνκο.

Για τον ΠΑΟΚ η νίκη είναι αυτονόητη σε τέτοια παιχνίδια στην Τούμπα, χωρίς φυσικά να υποτιμώ τον υπολογίσιμο φέτος ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, βλέποντας τόσο τον δικέφαλο του Βορρά, όσο και τον Άρη κόντρα στον Εργοτέλη, σου δίνουν την αίσθηση ότι κάτι τους λείπει…

Σπουδαία ήταν η νίκη του Πανιωνίου επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και πλέον οι Νεοσμυρνιώτες μπορούν να συνεχίσουν το σερί. Ατρόμητος και Λάρισα δεν πέτυχαν κάτι σπουδαίο, αλλά σίγουρα οι βαθμοί ήταν απαραίτητοι στην παρούσα φάση. Πάντως, βγήκαν κάποια συμπεράσματα και στην ουρά. Μετά τον Πανθρακικό που είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, σε δύσκολη θέση μοιάζει να είναι και ο Λεβαδειακός. Όχι από βαθμολογικής πλευράς, αλλά από την εικόνα που δείχνει.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x