Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ποιος είναι λιγότερο κακός;

www.sport-fm.gr

Οι αγωνιστικές κυλούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και παρά το γεγονός ότι μπήκαμε στον Νοέμβριο, ποδόσφαιρο της προκοπής δεν έχουμε δει ακόμη. Καμία ομάδα δεν έχει διάρκεια και συνέπεια, παρά μόνο κάποιες αναλαμπές. Επίσης έχουμε δει και μερικά όμορφα γκολ, που συνήθως προέρχονται από ατομικές ενέργειες, όπως αυτό του Λεάλ χθες κόντρα στην ΑΕΚ, η την πανέμορφη λόμπα του Σιόντη στην Καβάλα.

Ακούμε για πρωτάθλημα δύο, τριών «ταχυτήτων» και τέτοια. Συγγνώμη αλλά για ποια ταχύτητα μιλάμε; Εγώ βλέπω μια και μοναδική ταχύτητα. Εξαιρουμένου του Πανθρακικού όλοι οι άλλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Μοναδική διαφορά είναι η αποτελεσματικότητα των «αιωνίων», που λίγο με το «όνομα» και λίγο με την ποιότητα κάποιων παικτών τους παίρνουν τα ματς και έχουν ξεφύγει. Μπάλα πάντως δεν παίζουν.

Έτσι όπως πάει η ιστορία, η φετινή Σούπερ Λίγκα θα επικεντρωθεί σε δύο μέτωπα, την κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για τον τίτλο και την υπόθεση παραμονή. Στο πρώτο σκέλος προβλέπεται η «μάχη» να πάει μέχρι τέλους, αλλά έχω την εντύπωση ότι προς το παρόν οι «αιώνιοι» πιο πολύ χαίρονται ο ένας με τις αδυναμίες του άλλου και όχι με τα δικά τους κατορθώματα.

Στον Ολυμπιακό βλέπουν τον Παναθηναϊκό να αγκομαχά να κερδίσει τον Πανιώνιο των 10 παικτών και περιμένουν τη γκέλα. Οι πράσινοι βλέπουν τους Πειραιώτες να ξεμένουν από παίκτες και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα γίνει η ζημιά. Κοινός παρανομαστής, η πεποίθηση ότι «είμαι λιγότερο κακός από τον άλλον…».Συγγνώμη, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν ευθύνονται που έμεινε η ομάδα χωρίς λύσεις στον πάγκο, ούτε αυτοί του Παναθηναϊκού που είδαν να μπαίνουν λεφτά στην ομάδα και δεν βλέπουν ποδόσφαιρο. Ναι στα θετικά αποτελέσματα, αλλά όταν συνδυάζονται με καλή απόδοση είναι ακόμη καλύτερα…

Στο «μέτωπο» της παραμονής, εκτός από την ομάδα της Κομοτηνής που θα είναι «θαύμα» αν παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, τουλάχιστον εφτά με οκτώ ομάδες έχουν τον φόβο στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Οποιαδήποτε εκτίμηση στην παρούσα φάση μοιάζει παρακινδυνευμένη.

Αν ψάξουμε για να αναδείξουμε την ευχάριστη και την δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, τα πράγματα μοιάζουν απλά. Στην πρώτη κατηγορία πρωταγωνιστεί ξεκάθαρα η Καβάλα που εκτός από τη βαθμολογική της συγκομιδή και τη σταθερότητα, σου δίνει λόγους για την παρακολουθήσεις. Έχει παίκτες με ταλέντο, αγωνιστική φιλοσοφία και κορμό Ελλήνων παικτών. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ δεν έχει αντίπαλο…Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο κακή εικόνα από την Ένωση, στην οποία η λέξη αδιέξοδο ταιριάζει «γάντι». Το χειρότερο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ότι η κατηφόρα δε λέει να σταματήσει.

Υ.Σ. 1 Ο Σισέ χθες είπε αλήθειες για την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ευτυχώς που είναι ποδοσφαιριστής και όχι δημοσιογράφος!

Υ.Σ. 2 Άσχετο με την ελληνική πραγματικότητα αλλά σχετικό με όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Φυσικά αναφέρομαι στον Ροναλντίνιο που όσο πάει και «ανεβαίνει» και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα απολαύσουμε και πάλι «μαγικές» στιγμές ποδοσφαίρου.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x