Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ας «αναστήσει» κανένας άλλος την Σταντάρ…

www.sport-fm.gr

Την μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ο απόψε ο Ολυμπιακός. Μπορεί και πιθανή ήττα από την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο να μην του κοστίσει, αλλά δεν είναι απίθανο να τον βάλει σε περιπέτειες. Με λίγα λόγια, το ζήτημα για τους ερυθρόλευκους είναι το θετικό αποτέλεσμα στη Λιέγη, ώστε να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα και να αφήσει στην άκρη τα σενάρια…

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος, η ομάδα του Ζίκο έχει ένα σαφέστατο πλεονέκτημα, απέναντι σε Σταντάρ και Αλκμάαρ. Αν ηττηθεί απόψε ο Ολυμπιακός θα αναπτερώσει τις ελπίδες των Βέλγων, αλλά το σημαντικότερο, θα μπει σε διαδικασία πίεσης ο ίδιος, αφού θα πρέπει να αποκομίσει θετικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία την επόμενη αγωνιστική. Άλλωστε, η Άρσεναλ μπορεί να έρθει με την πρόκριση στις αποσκευές της την τελευταία αγωνιστική, αλλά οι γεμάτοι με πάθος και ταλέντο νεαροί παίκτες της είναι ικανοί για όλα.

Αφήνουμε τις εικασίες και επιστρέφουμε στο σήμερα, όπου όλα συνηγορούν ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν τον βαθμό ή και τους βαθμούς στο «Μορίς Ντιφράσν». Ο Ζίκο φέρεται αποφασισμένος να «γεμίσει» το κέντρο της άμυνας, αφού η ισοπαλία του κάνει μια χαρά. Όπως είναι ξεκάθαρο από την αρχή της σεζόν και το διακρίναμε από τα πρώτα επίσημα ματς, η συνεργασία των Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Νικοπολίδη είναι από τα δυνατά σημεία της ομάδας. Σε αυτούς θα προστεθεί ο συνήθως αξιόπιστος Ζεβλάκοφ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί γκολ, αλλά ότι αν βοηθηθεί από τα χαφ και τους ακραίους μπορεί να ανταπεξέλθει μια χαρά.

Μεγάλο κομμάτι και στοίχημα μοιάζει η αποψινή βραδιά για τον Γκαλίτσιο, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Γιοβάνοβιτς, αντίστοιχα στην αντίθετη πλευρά, ο Μπράβο θα έχει τον Ντε Καμάργκο. Ταυτόχρονα, η επιστροφή Μαρέσκα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού είναι το καλύτερο νέο, αφού η ηρεμία και η συμβολή του στην κυκλοφορία της μπάλας και το πάγωμα του παιχνιδιού κρίνονται απαραίτητα συστατικά, για τέτοιου είδους ματς.

Η Σταντάρ λογικά θα μπει με ενθουσιασμό και θα προσπαθήσει το γρήγορο τέρμα, άλλωστε η δύναμη της είναι από τη μέση και μπροστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στους Πειραιώτες θα δοθούν ευκαιρίες για γκολ στις αντεπιθέσεις, αφού η άμυνα του αντιπάλου μόνο αξιόπιστη δεν χαρακτηρίζεται. Ωστόσο, αν κρατήσει στα μετόπισθεν, η ομάδα του Ζίκο θα έχει πετύχει ήδη τον βασικό της στόχο.

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος και ως ομάδα, αλλά και οι παίκτες του ατομικά από αυτούς της Σταντάρ. Οι Βέλγοι έχουν να κερδίσουν ένα μήνα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λίγκ, ενώ το 70% των ποδοσφαιριστών τους είναι κάτω των 23 ετών. Σε όλα αυτά προσθέστε το άσχημο κλίμα και την μετριότατη πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα. Θα πει κανείς ότι πολλές φορές αυτά δεν έχουν σημασία, αλλά ας «αναστήσει» κανένας άλλος την Σταντάρ…

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x