Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού και τα φιλάκια του «Κατσούρ»…

www.sport-fm.gr

Η «δουλειά» έγινε χθες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε 1-0 την Στούρμ Γκρατς, αυτή τη φορά στην Αυστρία και είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η εμφάνιση της ομάδας κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι έπαιζε όσο έπρεπε, για να κερδίσει έναν κατώτερο και ατάλαντο αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε περισσότερο «σφιχτός» από όσο χρειαζόταν. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδύνεψε, αλλά πλην της φάσης του Σαλπιγγίδη δεν απείλησε κιόλας. Στην επανάληψη και μετά την εικόνα των γηπεδούχων, οι πράσινοι μπήκαν για πάρουν το παιχνίδι, κάτι που με τη βοήθεια του Λέτο έγινε πιο εύκολο. Η ουσία είναι ότι ο στόχος επιτευχθεί και το σημαντικότερο είναι ότι η αποτελεσματικότητα της ομάδας γίνεται πλέον συνήθεια…

Πάμε τώρα σε κάποια συμπεράσματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το χθεσινό ματς. Η συνεισφορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα τη φετινή σεζόν είναι αξιοπρόσεκτη και δεν είναι τυχαίο ότι όταν δεν βρίσκεται στην ενδεκάδα υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε, αυτό το έχει δηλώσει ο άμεσος συνεργάτης του, Κώστας Κατσουράνης. Ο «φιλάκιας»(σ.σ. έτσι τον έχουμε βαφτίσει με τον συνάδελφο Σωτήρη Ταμπάκο για τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ!) δεν έχει τα τρεξίματα που είχε την εποχή του Euro στην Πορτογαλία, αλλά κάνει όλα τα άλλα σωστά. Πασάρει, σκοράρει και δίνει σιγουριά στους συμπαίκτες του. Ειδικά στον τομέα της κάθετης πάσας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, όπως και σε αυτόν της αυτοπεποίθησης. Όταν γράφαμε τον Αύγουστο: «Να ναι καλά που δεν μας προτίμησε ο Ένχελααρ», κάτι ξέραμε…

Στην άμυνα που θεωρείται και το αδύναμο κομμάτι της ομάδας, η παρουσία του Τζόρβα έχει λειτουργήσει ευεργετικά. Είναι «θέμα» οι αμυντικοί να νιώθουν ασφάλεια για τον τερματοφύλακα τους, κάτι που δεν ίσχυε με τον Γκαλίνοβιτς και είναι εμφανές πλέον. Ο Σαριέγκι που καλώς ή κακώς είναι ο πιο σταθερός αμυντικός του Παναθηναϊκού προσαρμόζεται στην εναλλαγή του παρτενέρ του. Ωστόσο, με τον Μπιέρσμιρ φαίνεται να νιώθει πιο σίγουρα. Αυτό φαίνεται στο κατέβασμα της μπάλας. Χθες πάντως ο «στρατιώτης» Λουκάς τα πήγε μια χαρά.

Κάτι που θέλω να γράψω καιρό αφορά τον Σπυρόπουλο. Η χρησιμοποίηση του Καραγκούνη μπροστά του σημαίνει πρακτικά ότι όλη η πλευρά είναι για τον 26χρονο μπακ, κάτι που συμβαίνει από πέρσι. Καλός και χρυσός ο «Κάρα» αλλά κινείται διαγώνια, έτσι παίζει άλλωστε μια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι με την είσοδο του Λέτο προέκυψε η εξαιρετική συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το ωραίο γκολ του «Κατσούρ». Επίσης δεν τυχαίο, ότι τόσο ο Ίβανσιτς κατά το παρελθόν, όσο και ο Αργεντινός πρόσφατα, έχουν δηλώσει ότι η συνεργασία με τον Σπυρόπουλο είναι ευεργετική.

Ο Τεν Κάτε τα πήγε καλά και δικαιώνεται για το αποτέλεσμα . Ναι μεν θα μπορούσε να μπει πιο επιθετικά ο Παναθηναϊκός, αφού η Στουρμ δημιουργικά δεν «υπάρχει»…Ωστόσο, η ομάδα δεν κινδύνεψε πίσω και η αλλαγή του Λέτο έγινε την κατάλληλη στιγμή και ουσιαστικά έδωσε την νίκη.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x