Βαγγέλης Νεραντζιάς

Με κατάθεση ψυχής στο Μουντιάλ

www.sport-fm.gr

Ωραία και τώρα Νότιο Αφρική. Τελικά ο Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς μας το έκαναν πάλι το θαύμα τους και κόντρα στα προγνωστικά το καλοκαίρι η Εθνική μας θα φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που τόσο πριν, όσο και στη διάρκεια του, όλα πήγαιναν στραβά και αναφέρομαι στους πολλούς τραυματισμούς παικτών. Ωστόσο, η χθεσινή εμφάνιση των διεθνών ήταν απλά κατάθεση ψυχής!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενώ στον πάγκο δεν υπήρχε τέταρτος αφού ο Αβραάμ τέθηκε νοκ άουτ. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου τραυματίζεται και ο Παπασταθόπουλος, τη θέση του παίρνει ο Πλιάτσικας και στα στόπερ πηγαίνει ο Βύντρα. Λίγο μετά το 70ο λεπτό και αφού έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές ο Γερμανός τραυματίζεται ο Πλιάτσιακας και ο Μόρας…Και όμως για περισσότερο από 20 λεπτά η εθνική έπαιζε ουσιαστικά με 9 παίκτες και άντεξε, σε ένα χρονικό σημείο που τα φορ έπαιζαν μπακ και τα χαφ σέντερ μπακ! Για να μην μιλήσουμε για τις απουσίες πριν το ματς, με παίκτες όπως οι Σειταρίδης, Τοροσίδης, Αμανατίδης και Πατσατζόγλου…

Αυτή η πρόκριση είναι παλικαρίσια και το μπράβο είναι λίγο για τον προπονητή, τους παίκτες και όλο το επιτελείο της Εθνικής μας. Όλα αυτά σε μια βραδιά που η Γαλλία προκρίθηκε με σπρώξιμο και η Ρωσία έμεινε εκτός Μουντιάλ. Κι όμως εμείς περάσαμε με την καρδιά και την ψυχή του Έλληνα. Αγωνιστική προσήλωση σε όλο το ματς, συνεχόμενες βοήθειες και καλύψεις των παικτών και ένα εξαιρετικό γκολ ως κερασάκι στην «τούρτα». Ο ποιοτικός Σαμαράς με μια κάθετη μπαλιά βρίσκει στην πλάτη της άμυνας τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος σάλπισε το σύνθημα για τη Νότιο Αφρική!

Είναι άδικο να μιλήσουμε ξεχωριστά για κάποιον, αφού όλοι στο ρόλο τους ήταν εξαιρετικοί. Η αγαπημένη μας συνήθεια που γράφαμε και προχθές, στο παιχνίδι «υπομονής» και κόντρας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Αυτή την ομάδα, τουλάχιστον όσο είναι προπονητής ο Ρεχάγκελ δεν πρέπει να την ξεγράφει κανείς και για τίποτα…Όσο για τον Μιχαηλιτσένκο που πανηγύριζε στην κλήρωση, καλύτερα να ρωτούσε κανέναν Πορτογάλο πρώτα…

Το σημαντικότερο από όλα πάντως είναι η συνέπεια και η συνέχεια και σε αυτό πρέπει να παραδεχθούμε τον Γερμανό μας. Μέχρι της αρχές της δεκαετίας και όταν ανέλαβε το 2001 ο Ρεχάγκελ, η γαλανόλευκη μετρούσε μία παρουσία το 1980 σε EURO και μία σε Μουντιάλ, την «τραυματική» του 1994 στις ΗΠΑ. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άλλαξε επίπεδο. Το γεγονός ότι σε οχτώ χρόνια η Εθνική δίνει το παρών σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης τα λέει όλα. Τώρα, αυτό που απομένει είναι μια αξιοπρεπής πορεία στη Νότιο Αφρική, που θα μας βοηθήσει να είμαστε μια σταθερά υπολογίσιμη δύναμη στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x