Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τώρα θέλει βοήθεια…

www.sport-fm.gr

Τίτλοι τέλους για την ΑΕΚ και στην Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά ουσιαστικά και στο πρωτάθλημα, όπου έμεινε πολύ πίσω. Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες το αγωνιστικό σκέλος περνά μοιραία σε δεύτερη μοίρα, αφού οι διοικητικές εξελίξεις είναι στο επίκεντρο και από αυτές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το κλίμα στην ομάδα. Ωστόσο, για να λέμε την αλήθεια, χθες προκάλεσαν απορία και οι επιλογές του Μπάγεβιτς, που άφησε στον πάγκο ότι καλύτερο έχει, τους Μπλάνκο, Σκόκο και Μαντούκα.

Για τη χθεσινή ήττα με την Έβερτον μπορούμε να πούμε πολλά. Αναπόφευκτα το πρώτο ζήτημα είναι το χάλι (και όχι χαλί…), του αγωνιστικού χώρου στο ΟΑΚΑ. Έτσι, όπως είναι το γήπεδο και σε συνδυασμό με τη βροχή που έπεφτε, η σωστή κυκλοφορία της μπάλας θεωρείται κατόρθωμα. Αναγκαστικά πρέπει να σηκώνεις τη μπάλα από το χορτάρι για να φτάσει στο προορισμό της, πράγμα που σημαίνει ένα κοντρόλ παραπάνω για τον αποδέκτη. Μετά, όταν μιλούν υποτιμητικά στο εξωτερικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ενοχλούμαστε. Τουλάχιστον, φημολογείται ότι ο χλοοτάπητας του σταδίου θα αλλάξει μέσα στις γιορτές, αν και θα μπορούσε ήδη να έχει συμβεί αυτό, αφού η αντικατάσταση διαρκεί τρεις μέρες και το «δέσιμο» του, κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα.

Στα αγωνιστικά, η Ένωση «πονάει» σε αρκετά ζητήματα και οι περισσότεροι παίκτες της κυμαίνονται στην μετριότητα. Μεγάλη απογοήτευση της φετινής χρονιάς είναι ο Λεονάρντο, από τον οποίο όλοι περίμεναν περισσότερα, αλλά παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχει πάρει δεν ανταποκρίνεται. Στα θετικά συγκαταλέγεται η άνοδο στην απόδοση του Γκουστάβο Μαντούκα. Επίσης, με βάση το υλικό που έχει η ομάδα, θεωρώ αδιανόητο να μην ξεκινά στην ενδεκάδα ο Ταχτσίδης. Ο νεαρός μέσος έχει δύο στοιχεία που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σουτάρει πολύ και κοντρολάρει καλά, κάτι που ακούγεται απλό αλλά για το εγχώριο πρωτάθλημα δεν είναι…Επίσης, καλό θα είναι στην ΑΕΚ να σκεφτούν καλά πριν πουλήσουν τον Μαιστόροβιτς, γιατί δεν βλέπω να υπάρχει κανένα «βάθος» στην άμυνα...

Η αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ προβληματίζει σε βαθμό που προκαλεί μελαγχολία...Πάντως θα ξαναπώ, ότι το τελευταίο διάστημα έχει και γκίνια. Ακόμη και ο απαιτητικός Μπάγεβιτς, κάποια στιγμή χθες γελούσε με την εικόνα της ομάδας του, όχι από τα νεύρα του, αλλά φυσιολογικά με αυτά που έβλεπε… Φυσικά έχει ευθύνες και ο ίδιος, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να εργαστεί αυτή τη στιγμή στην Ένωση ένας ξένος τεχνικός, ή ένας ανερχόμενος τύπου Δώνη.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται σε πρώτη φάση δύο πράγματα. Να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να μπει χρήμα στην ομάδα, ώστε να ηρεμήσουν και να συγκεντρωθούν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο στην δουλειά τους. Και δεύτερον, να βοηθηθεί από τον κόσμο της. Όσοι αγαπούν την ΑΕΚ, έχω την αίσθηση ότι τώρα πρέπει να τη βοηθήσουν, έστω κι αν το θέαμα που προσφέρει στην παρούσα φάση δεν είναι το καλύτερο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στις χαρές και τις επιτυχίες κανείς δεν είναι μόνος του…Στα δύσκολα όμως;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x