Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πρωταγωνιστές και απογοητεύσεις...

www.sportfm.gr

Η πιο παραγωγική αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ήταν η τελευταία του πρώτου γύρου, αφού σημειώθηκαν 25 γκολ. Ταυτόχρονα, το 4-3 των Πηγαδίων ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ηρακλή ήταν το πιο παραγωγικό ματς αφού σημειώθηκαν επτά γκολ, τα περισσότερα μέχρι τώρα. Ωστόσο, εκτός από τους πρωταγωνιστές που διακρίθηκαν υπάρχουν και αυτοί που απογοήτευσαν.

Ξεκινάμε από τα παιχνίδια του Σαββάτου και τον πρωταθλητή χειμώνα Παναθηναικό. Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποδεικνύει απλά τη λαϊκή ρήση που λέει πως “ότι πληρώνεις παίρνεις”. Έφτασε τα 11 γκολ σε 15 παιχνίδια και συνεχίζει...Στον αντίποδα, ο Κλέιτον δεν εκτίμησε την στάση του Νιόπλια και σωστά τιμωρήθηκε. Ο Βραζιλιάνος έχει να παίξει μπάλα πάνω από μισό χρόνο και η συμπεριφορά του το Σάββατο, που πήρε ταξί και έφυγε από το ΟΑΚΑ, ήταν αντιεπαγγελματική. Κρίμα για το ταλέντο του που πάει χαμένο. Σε ότι αφορά τον κόουτς Νίκο Νιόπλια, σε πρώτη φάση κάνει απλές και απόλυτα λογικές κινήσεις. Συμμετέχει ενεργά στη διάρκεια του αγώνα, κάνει σωστές αλλαγές και έχει “κερδίσει” με το καλημέρα τους παίκτες. Η αλλαγή της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών βγάζει μάτια, κάτι που είπε και ο πολύπειρος Σισέ. Για τον ΠΑΣ, ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι περιπετειώδης...

Ο ΠΑΟΚ έσπασε το αρνητικό σερί εκτός έδρας και την κάκιστη παράδοση με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Πλέον η 3η θέση μοιάζει εξασφαλισμένη. Όσο για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου , μάλλον ήρθε η καθιερωμένη “κοιλιά” του χειμώνα...Θα σταθώ στη Λάρισα, που αποτελεί την απογοήτευση του πρωταθλήματος. Οι πολλές λανθασμένες επιλογές όσον αφορά το ρόστερ έχουν φέρει την ΑΕΛ σε μια κατάσταση που από την έξοδο στο UEFA, θα οδηγηθεί στην μάχη της παραμονής. Αρνητικός πρωταγωνιστής στη Λιβαδειά ο Μάλαρτζ. Χωρίς εύστοχες κινήσεις τον Γενάρη θα έχει σίγουρα πρόβλημα.

Στην Τρίπολη, η μέτρια και δημιουργικά κακή ΑΕΚ, θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω. Έχω ξαναγράψει και το είδαμε και χθες, ότι πλέον δεν τη φοβούνται οι αντίπαλοι και δε τη σέβονται οι διαιτητές. Ο Αστέρας Τρίπολης αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Αυτό οφείλεται στο καλό στήσιμο από τον Βαγγέλη Βλάχο και την ξεκάθαρη κατανομή ρόλων, που έχουν οι παίκτες του (μέτριοι στην πλειοψηφία) μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρωταγωνιστής ήταν και ο Αναστασάκος που έφερε τον Ατρόμητο στη βαθμολογική θέση που του αρμόζει. Πανιώνιος και Καβάλα είναι από τις πιο ευχάριστες ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι που παραδέχονται οι ουδέτεροι. Άσχετα αν χθες ήταν μέτριοι.

Στο “Κλ. Βικελίδης” ο Άρης αποφάσισε να “αναστηθεί” κόντρα σε ένα αδύναμο και εξαντλημένο Ολυμπιακό. Ήταν σίγουρα το καλύτερο ματς των “κίτρινων” στην εποχή Κούπερ και κρατάμε την εμφάνιση του παρεξηγημένου Σάκη Πρίττα. Αυτό ήταν ένα μήνυμα ότι ομάδα με έντεκα ξένους παίκτες δε γίνεται. Εκτός αν είναι τόσο ποιοτικοί, κάτι που δεν ισχύει στον Άρη...Στον αντίποδα, η επιλογή και συνάμα επιμονή του Ζίκο να έχει τον Ντομί στα αμυντικά χαφ αντί του τραυματία Μαρέσκα, έκρινε το ματς. Οι Ναφτί, Πρίττας κέρδισαν εύκολα την “μάχη” του κέντρου από τον Γάλλο και τον Ντουντού, με αποτέλεσμα να έχουν και την κατοχή της μπάλας.

Επίσης, η απουσία του Μέλμπεργκ ήταν “χτυπητή” και αν οι Αβραάμ, Ζεβλάκοφ εναλλάσσονται με ευκολία, ο Σουηδός μοιάζει στην παρούσα φάση αναντικατάστατος...Το κομμάτι που διακρίνεται ο φετινός Ολυμπιακός είναι το ανασταλτικό. Χθες ο Άρης πάτησε πολύ την περιοχή του Νικοπολίδη. Από όλα τα ματς μέχρι τώρα, μόνο η Άρσεναλ στο “Emirates” είχε πιέσει τόσο τους “ερυθρόλευκους”.

Αυτά λοιπόν για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Τέτοιες μέρες οι ευχές επιβάλλονται, έστω κι αν ξέρουμε πολλές φορές ότι δεν θα πραγματοποιηθούν. Εκτός από τα βασικά που είναι η υγεία και η ευτυχία, ελπίζω το 2010 να δούμε καλύτερη μπάλα, ποιοτικότερους αγωνιστικούς χώρους και διαιτητές που θα περνούν απαρατήρητοι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x