Μιχάλης Λεάνης

Παίκτη αξίας έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός

SportDay

Η μεταγραφή του Λούα Λούα τυπικά έχει ολοκληρωθεί. Ουσιαστικά, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε. Στον Ολυμπιακό ισχυρίζονται ότι ο παίκτης θα είναι έτοιμος σε ενάμιση μήνα για να ανταποκριθεί στον δύσκολο ρόλο του. Αυτό σημαίνει ότι δεν διεκδικεί τουλάχιστον άμεσα ρόλο βασικού στην ενδεκάδα. Η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη αυτόν τον σκοπό έχει: την απόκτηση παικτών που θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν ουσιαστικά και άμεσα τις υπηρεσίες στις ομάδες τους μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα, όπως ο Ολυμπιακός, η κρίσιμη χρονική περίοδος είναι αυτή των πρώτων δύο μηνών του νέου έτους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά. Πολύ δε περισσότερο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και κυνηγάνε την κορυφή. Δεν τους επιτρέπεται κανένα λάθος και κανένα «στραβοπάτημα» προκειμένου να τα καταφέρουν. Συνεπώς, αν ο Λούα Λούα προσφέρει κάτι έπειτα από δύο μήνες, ίσως να αποδειχθεί αδιάφορο.

Η ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη του κουτιού, που θα ενσωματωθεί άμεσα στο τιμ και θα είναι έτοιμος να προσφέρει από ρόλο βασικού πρωταγωνιστή μέσα στο γήπεδο. Τέτοιον παίκτη έχει ανάγκη αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός. Και αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα στη μεταγραφική προσθήκη και αυτό που λέμε μεταγραφική επιτυχία. Το δεύτερο έχουν ανάγκη οι «ερυθρόλευκοι».

Η ανάγκη ενός παίκτης αξίας και ετοιμοπόλεμου μεγαλώνει εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο με απουσίες. Βασικοί και αναντικατάστατοι ποδοσφαιριστές του μέτρησαν περισσότερες παρουσίες στα φυσικοθεραπευτήρια παρά στην αρχική ενδεκάδα. Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο, επιστρέφουν και η νέα χρονιά τους βρίσκει υγιείς.

Το θέμα είναι πόσο έτοιμοι είναι και αυτοί να ανταποκριθούν στο κυνήγι του τίτλου, διότι ο Ολυμπιακός δεν είναι στην κορυφή, κυνηγά να ανέβει σε αυτή. Θα είναι απόλυτα έτοιμοι για να αντέξουν την ανηφόρα; Ή θα παρουσιάσουν επιπλοκές και υποτροπές; Πολλοί δε από αυτούς, όπως ο Νταρμπισάιρ, ο Ντιόγο, ο Στολτίδης έχουν να παρουσιάσουν στο γήπεδο τον καλό εαυτό τους από την περσινή σεζόν.

Από τότε έχει μεσολαβήσει ένας Γολγοθάς, τον οποίο ανέλαβαν να ανέβουν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Το ότι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο γύρο με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον πρώτο Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε κιόλας, και το ότι πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πιστώνεται στα θετικά, αλλά δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι θα καταφέρουν να το πάνε μέχρι τέλους.

Να, λοιπόν, γιατί χρειάζεται τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής αξίας! Από αυτούς που κάνουν τη διαφορά από την πρώτη κιόλας παρουσία, που είναι έτοιμοι να κουβαλήσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι» κι όχι απλή μεταγραφική προσθήκη για να διορθώσουν τις όποιες ατέλειες του ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x