Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ματεράτσι, η ευκαιρία να δείξουν ότι έμαθαν…

www.sport-fm.gr

Το βάρος στην απόκτηση του Μάρκο Ματεράτσι ρίχνει ο Παναθηναϊκός, που φέρεται διατεθειμένος να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να ντύσει στα πράσινα τον Ιταλό. Βέβαια, εκτός από το μεγάλο κόστος αυτής της κίνησης το βασικό πρόβλημα είναι η διαφορά στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Το τριφύλλι θέλει να λύσει το πρόβλημα του μέχρι το καλοκαίρι, ενώ ο παίκτης να εξασφαλίσει το τελευταίο του καλό συμβόλαιο.

Μετά το πρώτο καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας η διοίκηση της ομάδας άλλαξε τακτική και κάνει πιο προσεχτικές κινήσεις, χωρίς να σκορπά χρήμα. Κάτι που είναι λογικό και όπως λέει ο σοφός λαός «αν δεν πάθεις δε θα μάθεις»…Βέβαια, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες και με τον Παναθηναϊκό να είναι στη θέση του οδηγού για τον τίτλο και την απευθείας είσοδο στους ομίλους, η απόκτηση ενός σπουδαίου αμυντικού είναι κάτι το αυτονόητο.

Είναι δεδομένο ότι ο Ιανουάριος δεν είναι καλοκαίρι και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Η περίπτωση Ματεράτσι έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Φυσικά και είναι ένας αμυντικός υψηλού επιπέδου, με πολλές παραστάσεις. Αγωνιστικά μπορεί να δώσει δύναμη, σιγουριά στο ψηλό παιχνίδι και αυτοπεποίθηση σε αυτούς που παίζουν δίπλα του. Ωστόσο, τα 2,5 χρόνια συμβολαίου που ζητάει σε συνδυασμό με τα περίπου 7,5 εκατ. που θα κοστίσει, δε τα δίνεις εύκολα σε έναν 36χρονο. Τα δίνεις στον 28χρονο Σισέ που έχει κίνητρο και θέλει να πετύχει κι άλλα πράγματα στην καριέρα του.

Μπορεί τελικά ο Ματεράτσι να έρθει και να πετύχει, έχω όμως την αίσθηση ότι οι πράσινοι δεν πρέπει να δώσουν γη και ουρανό στον Ιταλό αμυντικό. Να έρθει, αλλά με τους όρους του Παναθηναϊκού. Συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και οψιόν για τη συνέχεια, αν όλοι μείνουν ευχαριστημένοι. Από κει και πέρα, είναι καλό να μην είμαστε αρνητικοί για περιπτώσεις παικτών που δεν έχουν το σούπερ όνομα. Για παράδειγμα ο Δανός Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα είναι μια χαρά στόπερ και 30 χρονών. Φυσικά μια εξαιρετική περίπτωση θα ήταν ο Πόγκατετζ, αλλά η Μίντλεσμπρο δεν τον δίνει τώρα, αν και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ας τον κλείσουν από τώρα, αφού φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για τον Σαριέγκι.

Το κακό στην ιστορία έγινε το καλοκαίρι, αλλά γυρνώντας στο παρελθόν δεν κερδίζεις κάτι. Είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη θέση ο Παναθηναϊκός πονάει, αλλά όταν δείχνεις στον άλλο πόσο «καίγεσαι», σε εκμεταλλεύεται και αυτό είναι που χρειάζεται προσοχή. Πάντως, αν όλοι οι παίκτες μιμηθούν το πάθος και τη νοοτροπία του Σισέ για τη νίκη, και δεν αναφέρομαι μόνο στα γκολ, όλα θα κυλήσουν ομαλά για το τριφύλλι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x