Βαγγέλης Νεραντζιάς

Γκέλες κάνει αυτός που κυνηγάει...

www.sportfm.gr

Πέρασε άλλη μια στροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς να αλλάξει κάτι δραστικά, τόσο στα ψηλά της βαθμολογίας, όσο και στην ουρά. Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Καβάλα και ξέφυγε με επτά βαθμούς. Ουσιαστικά το σκηνικό δεν έχει αλλάξει, απλά άλλαξαν οι ρόλοι, τώρα οι πράσινοι οδηγούν την κούρσα και οι ερυθρόλευκοι κυνηγάνε. Όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, πιο πιθανό σενάριο είναι η γκέλα για αυτόν που κυνηγάει…

Ο Παναθηναϊκός έκανε απλά το καθήκον του κόντρα στον ουραγό Πανθρακικό και ταυτόχρονα βρήκε την ευκαιρία για να εκτίσουν την ποινή τους κάποιοι βασικοί παίκτες. Όπως είναι λογικό σε τέτοιου τύπου ματς βγαίνει ασυναίσθητα η χαλαρότητα από τους παίκτες και η ευκαιρία να κάνουν το κάτι παραπάνω. Είναι καλό που πήραν χρόνο συμμετοχής οι λεγόμενοι αναπληρωματικοί, αν και όπως φάνηκε είναι συγκεκριμένοι αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η ουσία είναι ότι οι πράσινοι πλέον πρέπει να κάνουν απλά τα αυτονόητα για να πάρουν τον τίτλο.

Στην Καβάλα έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν να μη χάσουν, ενώ ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπορούσε…Το βασικό ερώτημα στον Ολυμπιακό δεν είναι πότε θα φύγει ο Ζίκο, αλλά πόσα πράγματα θα μπορέσει να αλλάξει ο διάδοχος του. Οι ερυθρόλευκοι δεν δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες και δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Κάτι που μέχρι πέρσι ήταν αυτονόητο για την ομάδα. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λείπει η ποιότητα στο ρόστερ.

Στον Άρη το σερί νικών συνεχίστηκε. Παρακολουθώντας τους κίτρινους και συγκρίνοντας με το πρόσφατο παρελθόν, είναι ξεκάθαρο ότι τώρα είναι ομάδα με όλη της σημασία της λέξεως. Ο Κούπερ είναι λάτρης της πειθαρχίας και της τακτικής. Ο τρόπος που αμύνονται οι Θεσσαλονικείς είναι ενδεικτικός, αφού ο έμπειρος τεχνικός τους περνάει τη φιλοσοφία όλοι μαζί αμυνόμαστε και όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να την ξανακερδίσουμε άμεσα. Η θέση του στα πλέι οφ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος συνέχισε την ανοδική του πορεία. Η ομάδα απαρτίζεται από καλούς παίκτες, ενώ έχει την τύχη να διαθέτει ένα εκπληκτικό δίδυμο στα αμυντικά χαφ, τους ακούραστους Σαρμιέντο και Νεμπεγλέρα. Όταν κερδίζεις τη «μάχη» στη μεσαία γραμμή κυκλοφορείς περισσότερο την μπάλα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται…Αυτό πρέπει να προβληματίσει τη Λάρισα, που έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες, αφού στο δημιουργικό κομμάτι ο Μετίν είναι «σαν την καλαμιά στον κάμπο»…Ανάλογη με τον Άρη είναι η ιστορία και στη Λιβαδειά, εκεί όπου ο η δουλειά του Ερνάντεθ «βγήκε» με το καλημέρα.

Κλείνοντας, δε θα πρέπει να ξεχάσουμε τις γνωστές «ομορφιές» που συνέβησαν χθες σε Καβάλα και Γιάννενα. Οι κουκουλοφόροι του ποδοσφαίρου έκαναν την εμφάνιση τους και πάλι και απόλαυσαν την απογευματινή τους βόλτα στους αγωνιστικούς χώρους... Γνωστή ιστορία χιλιοειπωμένη, τα ελληνικά γήπεδα είναι ξέφραγο αμπέλι και αμφιβάλω αν αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x