Βαγγέλης Νεραντζιάς

Όπως τα περιμέναμε...

www.sportfm.gr

Μπορεί το αποτέλεσμα στο Καραισκάκη να αποτελεί μίνι-έκπληξη, ωστόσο, η 19η αγωνιστική κύλησε φυσιολογικά, αφού επιβεβαιώθηκε η κατάσταση των ομάδων πριν τη διεξαγωγή των αγώνων. Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις τραγικές εμφανίσεις και ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ που είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Άρης και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι ΑΕΚ, Αστέρας, Ατρόμητος, Λάρισα και Εργοτέλης επικράτησαν στην έδρα τους. Ακόμη και η ισοπαλία στην Κομοτηνή, ήταν αναμενόμενη και ενδεικτική της μετριότητας που χαρακτηρίζει φέτος την Ξάνθη.

Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι για τον τίτλο. Με +8 έντεκα παιχνίδια πριν το τέλος και εντός έδρας τον Ολυμπιακό, οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι “αυτοκτονία”. Η εμφάνιση στο “Βικελίδης” για τους πράσινους κρίνεται θετική και ουσιαστική, αφού δεν κινδύνευσε και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Για όσους θεωρούν αποτυχία αυτό το αποτέλεσμα, μάλλον δεν έχουν δει τελευταία παιχνίδι του Άρη, ενώ ξεχνούν ότι ο ανταγωνιστής Ολυμπιακός σε αυτό το γήπεδο έχασε. Είναι φανερό ότι κάθε ματς που περνά, το τριφύλλι αποκτά ακόμη περισσότερο αυτοπεποίθηση και πλέον υπάρχει πλάνο στην ομάδα, που ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο Καραισκάκη, επιβεβαιώθηκε ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι απλά το ποιος κάθεται στον πάγκο. Πολλά λάθη μαζεμένα σε όλους τους τομείς. Στις καλοκαιρινές μεταγραφές, στην επιλογή του προπονητή, στην αξιοποίηση του ρόστερ και γενικά στον προγραμματισμό. Είναι φανερό ότι ένας κύκλος κλείνει...Αντίθετα, στον δικέφαλο του Βορρά έρχονται καλύτερες μέρες. Εδώ και μια διετία είναι η πιο συμμαζεμένη ομάδα, αφού όλα γίνονται για κάποιο λόγο και το σημαντικότερο, χωρίς αλόγιστη σπατάλη και με συγκεκριμένο μπάτζετ. Αν δε χαλάσει κάτι τη “συνταγή”, με δυο-τρεις κινήσεις το καλοκαίρι, θα μπορεί να μιλάει του χρόνου για διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά χρίζουν στην παρούσα φάση Αστέρας και Ατρόμητος. Οι Αρκάδες ομολογώ ότι είναι μέχρι τώρα η ευχάριστη έκπληξη, αφού ξεκίνησαν με χαμηλές προσδοκίες, λιγότερες και φθηνότερες μεταγραφές και πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία, που την χαρακτηρίζει η σταθερότητα. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες εδώ και έναν μήνα συνδυάζουν τις εμφανίσεις με τα αποτελέσματα και επιβεβαιώνουν όσους ισχυριζόμασταν από την αρχή, ότι δεν ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι το χαρακτηριστικό του Ατρόμητου, που έχει την τύχη (σ.σ. και όχι μόνο)να διαθέτει καλούς παίκτες σε καίριες θέσεις.

Για την ΑΕΚ η επιστροφή στις νίκες ήρθε σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση, αφού δημιούργησε τουλάχιστον 7-8 ευκαιρίες για γκολ. Είναι ξεκάθαρο ότι αν η Ένωση δεν είχε τα διοικητικά να την ταλανίζουν, δε θα βρισκόταν τόσο πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Σε ότι αφορά την Ξάνθη, φάνηκε ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι δεν είχε σκοράρει εκτός έδρας μέχρι χθες. Με βάση την εικόνα της αναμέτρησης και η νίκη του Πανθρακικού θα ήταν λογικό αποτέλεσμα. Η Σκόντα έχει την χειρότερη ομάδα των τελευταίων ετών και είναι πιθανό να μπει σε περιπέτειες, όσον αφορά την παραμονή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x