Βαγγέλης Νεραντζιάς

Και τώρα θα γίνει της Τούμπας!

www.sportfm.gr

Τώρα τρέχουμε…Αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι πλέον το σύνθημα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος απώλεσε με ευκολία το +8 και πλέον απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους πέρασαν από την Τρίπολη με σχετική ευκολία και με έναν Λούα Λούα βγαλμένο από τα παλιά. Έτσι οχτώ στροφές πριν το τέλος το πρωτάθλημα παίρνει «φωτιά», ενώ την ερχόμενη Κυριακή οι πράσινοι ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσουν τον τρίτο ΠΑΟΚ…

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε κάτι συνηθισμένο για τις προηγούμενες χρονιές, αλλά όχι για φέτος. Οι πράσινοι μετρούσαν μόνο μια ήττα, αυτή στο Καραϊσκάκη και η διαφορά τους, ήταν η αποτελεσματικότητα στην έδρα τους. Αίτια για την «γκέλα» του τριφυλλιού φυσικά και υπάρχουν. Τα βασικά στελέχη της ομάδας κυμάνθηκαν σε μέτρια ως κακή απόδοση. Επίσης, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η απουσία του Ζιλμπέρτο κοστίζει…Ο Σιμάο δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του Βραζιλιάνου, όπως και οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι κομμένη στα δύο.

Η ευθύνη βαραίνει όλους και τον Νίκο Νιόπλια. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός δεν άλλαξε κάτι δραστικά ώστε να αποσυντονίσει την ομάδα. Ωστόσο, η αλλαγή του Λέτο με τον Νίνη δεν τον δικαίωσε. Ερωτηματικό πάντως αποτελεί η απάθεια των πρασίνων στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ρόμα δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού όλοι τους δηλώνουν ότι προέχει το πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό όλα χθες κύλησαν καλά. Μετά τα ευχάριστα νέα από το ΟΑΚΑ, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι στην Τρίπολη για να εκμεταλλευτούν το «δώρο». Το σχήμα του Μπάντοβιτς ήταν ορθολογικό. Γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη γέμισε τη μεσαία γραμμή, με τους Στολτίδη και Λεντέσμα να πλαισιώνονται από τον Μαρέσκα μπροστά τους. Συνάμα, οι ακροβολισμένοι Λούα Λούα και Ντάτολο έκαναν τη δουλειά τους. Ειδικά ο Κογκολέζος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι, αφού κάθε ενέργεια του στην αντίπαλη περιοχή ήταν «μισό» γκολ.

Πλέον, δυνατά στο παιχνίδι του τίτλου είναι και ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην καλύτερη συγκυρία των τελευταίων ετών. Η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι το βάθος στο ρόστερ. Πολύ απλά, λείπουν οι Γκαρσία και Βιτόλο και οι Σορλέν, Φωτάκης που ήρθαν από τον πάγκο, ήταν οι καλύτεροι παίκτες και πρωταγωνιστές στο ματς των Ιωαννίνων. Τώρα αναμένεται την Κυριακή να γίνει της…Τούμπας, σε ένα ματς που θα κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο.

Και κάτι για τον Ατρόμητο. Η ικανοποίηση για τους Περιστεριώτες είναι διπλή… Η σωτηρία απέχει 2 με 3 βαθμούς και είναι δεδομένη, ενώ οι Πανιώνιος και Λεβαδειακός που ήταν οι «πρωταγωνιστές» στον προ διετίας υποβιβασμό τους, φέτος πληγώθηκαν και μπήκαν σε περιπέτειες από την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Είπαμε, ότι το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή, όλα είναι δανεικά…

Υ.Γ. Το Σάββατο διεξάγεται στις 18.30 στο Ελληνικό ο τελικός των αιωνίων στο μπάσκετ. Στις 19.00 ξεκινά ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό…Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x