Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Νιόπλιας, ο Ρανιέρι και οι άλλοι…

www.sportfm.gr

Μια βραδιά με πολλαπλά οφέλη ήταν η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στη ρεβάνς του «Ολίμπικο». Οι πράσινοι μπορεί να μην έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι από πλευράς τακτικής, ωστόσο, απέδειξαν περίτρανα ότι διαθέτουν τα ψυχικά αποθέματα μεγάλης ομάδας. Όλα αυτά, κόντρα σε μια Ρόμα που ήταν αήττητη για είκοσι παιχνίδια και είχε να δεχθεί τρία γκολ από τον Οκτώβριο.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έκανε απλά κατάθεση ψυχής. Μπορεί σε αυτή την επιτυχία να συνέβαλλαν όλοι, αλλά κάποιοι ξεχώρισαν. Ο πραγματικά ηρωικός Σαριέγκι, ο απροσπέλαστος Σιμάο και ο Σαλπιγγίδης που ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε τη ροή του αγώνα, ήταν αναμφισβήτητα οι κορυφαίοι. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Όσο για την εμφάνιση της Ρόμα, μπορεί να μην ήταν η καλύτερη φετινή της, αλλά σε αυτό συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό το «τριφύλλι».

Τι κρατάει πλέον ο Παναθηναϊκός; Αρχικά το αποτέλεσμα και τη σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το σκορ έστω και με ένα γκολ διαφορά σημαίνει ότι οι Ρωμαίοι είναι αυτοί που θα μπουν για να κυνηγήσουν την ανατροπή στη ρεβάνς. Σε περίπτωση που το ματς έμενε στην ισοπαλία, οι πράσινοι θα πήγαιναν με άλλο προσανατολισμό στην Ιταλία, τώρα θα κάνουν το παιχνίδι τους και ότι θέλει ας προκύψει. Σε μεγάλο βαθμό το καθήκον τους το έκαναν και τώρα θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Καθοριστικός όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Νιόπλιας. Το αρχικό του πλάνο ήταν σωστό και στη συνέχεια αναπροσάρμοσε τα πλάνα του και έφερε «τούμπα» τον αγώνα. Οι αλλαγές του έδωσαν τη νίκη. Μπορεί να ήταν και τυχερός, αλλά λένε ότι αυτός ο παράγοντας ταιριάζει στους τολμηρούς. Ο κατά πολλούς άπειρος Νιόπλιας, που μετά την ήττα με την Καβάλα πολλοί βιάστηκαν να στήσουν στον τοίχο έδωσε απαντήσεις. Ο Ρανιέρι μετά το 1-2 πίστεψε ότι όλα τελείωσαν και στη συνέντευξη Τύπου ουσιαστικά το παραδέχθηκε. Ευτυχώς που ο μεγάλος αυτός προπονητής δεν είναι φιλαράκι του Τεν Κάτε για να εκθέσει τον 45χρονο τεχνικό του τριφυλλιού…

Τώρα το «Γιουρόπα Λιγκ» μπορεί να περιμένει, αφού η Τούμπα είναι «κοντά». Η ψυχολογία στην ομάδα επανήλθε σε υψηλά επίπεδα, όπως και ο τομέας της αυτοπεποίθησης. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για να διεκδικήσουν οι πράσινοι το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη. Συνάμα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα άλλαξε. Τόσο, σε διοικητικό επίπεδο όσο και στις τάξεις των φιλάθλων, παίκτες και προπονητές κέρδισαν πολλούς πόντους σε εκτίμηση. Τώρα είναι στα πόδια τους να δώσουν συνέχεια στο χθεσινό αποτέλεσμα.

Μετά την Καβάλα ακουστήκαν και γράφτηκαν διάφορα. Εκτός του Νιόπλια, πολλοί τα έβαλαν με τους Κατσουράνη-Καραγκούνη. Κάποια στιγμή αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει γιατί και άδικο είναι και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Και στη τελική οι ξένοι παίζουν πάντα καλά και αυτοί μονίμως άσχημα; Ή ο Καντέ και ο Μπιέρσμιρ θέλουν περισσότερο το πρωτάθλημα από αυτούς; Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πάντως όταν ήρθε προχθές στην Αθήνα το είπε «Είναι έμπειρη ομάδα και διαθέτει παίκτες προσωπικότητες όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης…». Αλλά θα μου πείτε τι να πει και αυτό το «παλτό» που έχει δουλέψει σε Τσέλσι, Βαλένθια, Ατλέτικο, Φιορεντίνα και Γιουβέντους…

Υ.Γ. Χθες καταρρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο μύθος ότι ο Σισέ δε σκοράρει στα δύσκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x