Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Νίνης, ο Νιόπλιας, ο ΠΑΟΚ και οι υπερβολές

www.sportfm.gr

Είναι γνωστό ότι ζούμε στη χώρα της υπερβολής, εδώ όπου οι απόψεις και οι τοποθετήσεις αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τα παραδείγματα πολλά, με πιο πρόσφατα την μετενσάρκωση του Σαραβάκου στο πρόσωπο του Σωτήρη Νίνη, το θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό και την «υπερομάδα» του ΠΑΟΚ.

Ο νέος «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησε πραγματικά στο «Ολίμπικο» την σπουδαιότερη και ουσιαστικότερη εμφάνιση του με το τριφύλλι στο στήθος. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο παιδί, που είναι γεννημένο για να παίξει ποδόσφαιρο. Σε αυτό δε διαφωνεί κανείς. Όπως επίσης ότι είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές στη χώρα μας, που έχει στο ρεπερτόριο του την κάθετη πάσα. Ο Νίνης είναι «αδυναμία» του Σισέ στην Παιανία. Ο λόγος είναι απλός, ούτε φίλοι ήταν ούτε γνωριζόταν και από «χθες», ο Τζιμπρίλ είδε το ταλέντο του στις προπονήσεις και με την εμπειρία που διαθέτει σε υψηλό επίπεδο κατάλαβε την αξία του.

Ωστόσο, είναι βιαστικό να «βαφτίσουμε» τον Νίνη στα 20 του χρόνια Σαραβάκο. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο προικισμένος νεαρός θέλει πολύ δουλειά. Αν ο «Μητσάρας» αγωνιζόταν στη σημερινή εποχή, θα ήταν το βασικό εξτρέμ σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Τι να κάνουμε όμως έπαιζε το 1987… Επίσης, δε πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι σε άλλη θέση έπαιζε ο Σαραβάκος, που ήταν καθαρό δεξί εξτρέμ και σε άλλη διακρίνεται ο μικρός, που δείχνει ότι του πάει περισσότερο ο ρόλος του επιτελικού μεσοεπιθετικού.

Ζήτημα δεύτερο: Τι έγινε είναι καλός προπονητής ο Νιόπλιας τώρα που πηρέ το διπλό στη Ρώμη και εξέθεσε για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα τον Ρανιέρι; Είναι καλός, εκτός αν στραβώσει κάτι στη Νέα Σμύρνη και γίνει πάλι κακός, είναι η απάντηση. Και ρωτάω εγώ, φταίει ο Νιόπλιας που στην Τούμπα έφαγε η ομάδα δύο γκολ σε 2,5 φάσεις και κόντρα στην ΑΕΚ δεν έμπαινε η μπάλα; Τι να πει κανείς…Το πράγμα είναι τόσο μπερδεμένο με τους προπονητές στον Παναθηναϊκό που τώρα κατηγορούν τον Νιόπλια ότι χρησιμοποιεί 15 παίκτες. Δηλαδή τι να κάνει, τις τρέλες του Τεν Κάτε που δεν ήξεραν οι παίκτες τι τους γινόταν και άλλαζε κάθε φορά την ενδεκάδα κατά τα 2/3;

Ο Νιόπλιας ανεξαρτήτου τι θα συμβεί φέτος στον Παναθηναϊκό είναι καλός προπονητής και καλύτερος γνώστης του ποδοσφαίρου από εμάς που καθόμαστε και κριτικάρουμε. Όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο το κατάλαβαν καλά αυτό από το στήσιμο της ομάδας στη Ρώμη, όπου με μία εσωτερική αλλαγή μπορούσε να αντιμετωπίσει κάλλιστα, τρία διαφορετικά συστήματα των Ιταλών.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, φυσικά η πορεία του είναι αξιοθαύμαστη όπως και η δουλειά που γίνεται στην Τούμπα την τελευταία τριετία. Αυτό όμως απέχει από τις μεγάλες κουβέντες περί καλύτερης ομάδας που παλεύει κόντρα στο κατεστημένο και παίζει μπαλάρα... Η ομάδα του Σάντος στηρίζεται στην άμυνα και ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια. Όταν καλείται να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας δεν το «έχει». Επίσης, εκτός από τις θέσεις των αμυντικών χαφ, ούτε τον μεγάλο παίκτη στην άμυνα έχει, ούτε τον επιθετικό κλάσης (καλός ο Βιερίνια, αλλά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία). Βέβαια, το τελευταίο διάστημα έχει θετική αύρα και ρέντα. Αν όλα αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά, θα φανεί στο «χειροκρότημα»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x