Βαγγέλης Νεραντζιάς

Από τη μέση και κάτω…

www.sportfm.gr

Την ώρα που στην κορυφή η κατάσταση ξεκαθαρίζει, η μάχη της ουράς φουντώνει! Πλέον, ο Ολυμπιακός έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή και τα παιχνίδια λιγόστεψαν…Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει δύο σερί ντέρμπι, με τον Άρη στο «Βικελίδης» και την ΑΕΚ στην Τούμπα. Αν ο Παναθηναϊκός, επιδείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα στα υπόλοιπα ματς και πάρει το ντέρμπι με τον «αιώνιο» σε δύο εβδομάδες, ο τίτλος θα βαφτεί πράσινος μετά από έξι χρόνια. Πάντως, η λογική εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι όπως και να έχει, όλα θα κριθούν στις δύο επόμενες αγωνιστικές.

Στα πλέι οφ η ΑΕΚ έχει εξασφαλισμένη θέση και περιμένει τους δύο από πάνω. Όσον αφορά την 5η θέση, ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο και η Καβάλα είναι το αουτσάιντερ. Μπορεί οι «Αργοναύτες» να εντυπωσίασαν σε κάποια από τα παιχνίδια τους, ωστόσο, το διάστημα που είχε φύγει ο Παπακώστας και μέχρι να αναλάβει ο Ντε Μος, ίσως και να έπαιζε τη χειρότερη μπάλα στην κατηγορία (από την 11η έως την 21η αγωνιστική είχε μόνο μια νίκη!). Από την άλλη οι κίτρινοι έχουν ταλέντο ως ομάδα και κάποια στάνταρ απόδοσης.

Πάμε παρακάτω, Ατρόμητος και Πανιώνιος θέλουν ένα, δύο βαθμούς και βάσει προγράμματος θα τους πάρουν. Κοντά τους πλέον και ο Ηρακλής, που με τον Μπουμπένκο στον πάγκο αναγεννήθηκε. Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει αυτή η κατάσταση να σταματήσει, γιατί δεν αρμόζει στον «γηραιό» να παίζει κάθε χρόνο σε σενάρια παραμονής. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Εργοτέλης μπορεί και να μη χρειαστούν άλλο βαθμό για να παραμείνουν στην κατηγορία. Όμως, αν το πρωτάθλημα ήταν στην 20η αγωνιστική και σε συνδυασμό με την εικόνα που δείχνουν, θα έμπαιναν σε περιπέτειες. Ιδιαίτερα οι Αρκάδες που είναι ξεκάθαρα η πιο ντεφορμαρισμένη ομάδα της Σούπερ Λιγκ το τελευταίο διάστημα.

Η Λάρισα ξύπνησε από τον λήθαργο. Στις 9 Φεβρουαρίου που η ΑΕΛ ήταν στο χείλος του γκρεμού έγραφα: «Τα θετικά της υπόθεσης είναι η αξιόπιστη διοίκηση και η στήριξη του κόσμου. Για τον Ουζουνίδη, είναι δύσκολο να πούμε οτιδήποτε και άγνωστο αν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα. Κάποιοι παίκτες που ήρθαν αξίζουν, όπως ο Κουζέν, ο Σκάτσελ και ο Μπλάζεκ και το ενδεχόμενο να σωθεί η χρονιά είναι ανοικτό. Ωστόσο, η φετινή σεζόν πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τους Θεσσαλούς και να γίνει κατανοητό, ότι μπορεί κανείς να μην είναι αναντικατάστατος, αλλά οι σοβαρές ομάδες δε ξηλώνονται, ούτε χτίζονται σε μια μέρα». Όπως όλα δείχνουν η παρτίδα τελικά θα σωθεί και επιτέλους θα βρει και ο Παπακώστας μια διοίκηση αποφασισμένη να τον στηρίξει, κάτι που ο συγκεκριμένος προπονητής το αξίζει. Μένει να δούμε αν το πάθημα θα γίνει μάθημα…

Με τις υπάρχουσες συνθήκες, βαθμολογία, πρόγραμμα και αγωνιστική κατάσταση, η λογική λέει ότι από τους Ξάνθη, Λεβαδειακό και ΠΑΣ, οι δύο θα ακολουθήσουν τον Πανθρακικό στον υποβιβασμό. Πολλά θα κριθούν την Κυριακή που οι Βοιωτοί φιλοξενούν τους Ακρίτες, σε ένα ματς δίχως αύριο. Ο Λεβαδειακός μοιάζει πιο φορμαρισμένος από αυτές τις ομάδες, ενώ η Σκόντα είναι φέτος πραγματικά απογοητευτική. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90΄ που εμφανίστηκε στα μεγάλα σαλόνια, δε θυμάμαι να έχει τόσο μέτρια έως κακή ομάδα. Όσο για τον Άγιαξ της Ηπείρου τα κατάφερε πάλι, λες και έχει υπογράψει συμβόλαιο, όταν ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία να υποβιβάζεται κατευθείαν. Λόγω προγράμματος και φέτος δύσκολα θα τη γλιτώσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x