Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα ντέρμπι δεν κρίνουν τον πρωταθλητή

www.sportfm.gr

Στο παρελθόν ανήκει πλέον το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και οι δύο ομάδες διαχειρίζονται με το δικό τους τρόπο το αποτέλεσμα. Στους πράσινους προσπαθούν να επαναφέρουν την ηρεμία και επαναλαμβάνουν, ότι η αυτή η ήττα δε μπορεί να ακυρώσει τη συνολική εικόνα. Στους ερυθρόλευκους, αναφέρουν ότι αν η ομάδα ήταν πιο σταθερή θα μπορούσε και φέτος να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι φυσιολογικό ο καθένας να βλέπει τα πράγματα με το δικό του μάτι.

Στον Παναθηναϊκό αν όλα εξελιχθούν ομαλά ο τίτλος δε χάνεται, αφού οι δύο νίκες σε τρία ματς είναι εφικτός στόχος. Στο ντέρμπι έχασε λόγω της αστοχίας του και του γνωστού νόμου του ποδοσφαίρου. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει την ομάδα του Νίκου Νιόπλια ότι δε δημιούργησε και δε μόχθησε για τη νίκη και το γόητρο. Ουσιαστικά, το τριφύλλι έχασε με τη λήξη του ημιχρόνου, αφού στο πρώτο μέρος ξόδεψε δυνάμεις έκανε ευκαιρίες είχε δοκάρια, αλλά η μπάλα δεν μπήκε μέσα.

Στην επανάληψη το άγχος μεταφέρθηκε στους πράσινους και ο νόμος του ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνιση του, αν δε το βάζεις, θα το δεχθείς…Η χαριστική βολή για τον Παναθηναϊκό ήρθε τρία λεπτά μετά το τέρμα του Ντάρμπισάιρ, όταν ο Σισέ βρήκε και πάλι το δοκάρι. Σε εκείνο το σημείο ήρθε η απογοήτευση και το ματς τελείωσε. Αυτό που έχασε το τριφύλλι, είναι η νίκη κόντρα στον αιώνιο και η εξασφάλιση του τίτλου τρία παιχνίδια πριν το φινάλε.

Ωστόσο, μέσα από τις ήττες βγαίνουν πολλές φορές χρήσιμα συμπεράσματα, που βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Να διατηρήσει τα κεκτημένα, να πάρει τον τίτλο και να φροντίσει να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Να αποφασίσει αν πιστεύει στον Νιόπλια και να του δώσει τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του, ώστε μαζί με τον Αντωνίου να «τρέξουν» το πλάνο της νέας σεζόν και να φτιάξουν επιτέλους την άμυνα…Τώρα είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση, αλλά οι τίτλοι μετράνε και αυτοί λείπουν από τους πράσινους.

Στον Ολυμπιακό, δια στόματος Νικοπολίδη διατυμπανίζουν ότι «αυτοί το χάσανε». Είναι μια ωραία δικαιολογία. Αν πιστέψουν στη διοίκηση της ομάδας αυτό και θεωρήσουν ότι όλα είναι καλά, του χρόνου θα είναι χειρότεροι. Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν στον Πειραιά από τη τρέχουσα σεζόν, είναι η εξαιρετική ευρωπαϊκή παρουσία, που συνδυάστηκε με την πρόκριση στους «16» του Champions League. Στο κύπελλο τον πέταξε έξω ο Πανσερραικός και στο πρωτάθλημα ήταν μετριότατος. Γκέλες με μικρομεσαίους εντός-εκτός και νίκες με τη ψυχή στο στόμα. Το χειρότερο, είναι ότι έχει ξενερώσει τον κόσμο με την απόδοση του, αφού συνήθισε να βλέπει καλό ποδόσφαιρο και πλέον είναι απαιτητικός. Φυσικά η νίκη στο ΟΑΚΑ ήταν τονωτική ένεση.

Όσο για τις δηλώσεις του Νικοπολίδη, είναι ωραίες για πρωτοσέλιδα και για να γίνει ακόμη πιο αρεστός στον κόσμο της ομάδας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όταν παίρνει κάποιος το τίτλο, τον χάνει κάποιος άλλος. Μια σύγκριση των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν με τις προηγούμενες, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Με αυτή τη λογική η ΑΕΚ που στον 2ο γύρο άλωσε το Καραϊσκάκη, την Τούμπα και πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, γιατί να μη το πάρει; Γιατί απλά στο 1ο γύρο ήταν τραγική και το πρωτάθλημα το παίρνει συνήθως ο πιο σταθερός και όχι ο αυτός που παίρνει τα ντέρμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x