Live με τον Βαγγέλη Αυγουστή

Μικρά – μικρά από τη Νότιο Αφρική

Γράφει από το Κίμπερλυ ο Βαγγέλης Αυγουστής

Γράφει από το Κίμπερλυ ο Βαγγέλης Αυγουστής

* Η εγκληματικότητα είναι λέξη άγνωστη στην Νάισνα, αλλά στο Κίμπερλυ γίνεται εύκολα αντιληπτή. Κανείς στο δρόμο δεν κυκλοφορεί μόνος του, ενώ το βράδυ σπανίως συναντάς ανθρώπους να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια. Ακόμη και αυτοί που επιλέγουν να διασκεδάσουν, έρχονται με το αμάξι τους.

* Μια και έγινε η αναφορά στα αμάξια, κατά έναν ανεξήγητο λόγο όλα είναι άσπρου χρώματος στην πόλη του Κίμπερλι. Σε σύνολο 15 περίπου αμαξιών που πέρασαν (ή ήταν σταθμευμένα) από τα μάτια μας, τα 13 ήταν άσπρα. Δίχως ίχνος υπερβολής. Οι πινακίδες τους έχουν πράσινο χρώμα και δίπλα στον αριθμό είναι ζωγραφισμένη μια ακρίδα.

* Σε αντίθεση με τα όσα ακούγονται, όσοι Νοτιοαφρικανοί έχουν μιλήσει μαζί μας, είναι κάτι παραπάνω από ευγενέστατοι. Πολύ φιλικοί, εγκάρδιοι, με διάθεση να σε βοηθήσουν και να σε κάνουν να περάσεις όμορφα. Οι πατεράδες σε... δέχονται για γαμπρό της κόρης τους, αρκεί να έχεις καλή... φορολογική δήλωση! Είπαμε, εδώ μετράει η επιβίωση!

* Ο τρόπος διασκέδασης των κατοίκων στο Κίμπερλυ περιορίζεται σε… παμπ. Πολλή μπύρα και ποτό (στα όρθια) λίγη μουσικούλα και αυτό ήταν! Στις 11 , το αργότερο 12, τα φώτα σβήνουν και στους δρόμους δεν κυκλοφορεί ψυχή.

* Η φτώχεια είναι τεράστια στην περιοχή και αυτό δεν κρύβεται. Το αντίθετο μάλιστα! Λέγεται! Με όσους κατοίκους του Κίμπερλι έχουμε μιλήσει, παραδέχονται πως δεν… βγαίνουν οικονομικά. Χειρότερα και από Ελλάδα, δηλαδή!

* Το καλύτερο μαγαζί για έξοδο στο Κίμπερλι είναι το Halfway House. Μη φανταστείτε τίποτα τρελό. Μια μεγάλη παμπ, στην οποία υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό και πίτσα. Ακόμα και σε αυτό, για ένα ποτό ή μερικά σφηνάκια που κόστιζαν το πολύ 150 ραντ (15 ευρώ δηλαδή) σε ρωτούσαν αν θα πληρώσεις με πιστωτική ή με μετρητά! Κι όταν η απάντηση ήταν… with cash, φαινόταν να απορούν και να είναι δύσπιστες. Το πιο ωραίο στη συγκεκριμένη παμπ; Η καλή μουσική μα πάνω απ' όλα οι όμορφες γυναικείες (νεανικές) παρουσίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x