Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Μπουμσόνγκ, η λίστα και το youtube

www.sport-fm.gr

Η τελική επιλογή του Παναθηναϊκού για τη θέση του στόπερ έγινε και ο «εκλεκτός» για την πράσινη άμυνα –εκτός απροόπτου- είναι ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ένας ποδοσφαιριστής «γεμάτος» από ποδοσφαιρικές παραστάσεις, αφού έχει φορέσει τις φανέλες των Γιουβέντους, Ρέιντζερς, Νιούκαστλ και της Ολιμπίκ Λιόν, από την οποία τον αγοράζει σε τιμή ευκαιρίας το τριφύλλι. Ο Γάλλος που κατάγεται από το Καμερούν είναι 31 ετών και είναι ιδιαίτερα καλός στο ψηλό παιχνίδι.

Το κακό με τον Μπουμσόνγκ είναι ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή, ή για να το θέσω διαφορετικά δεν βρισκόταν στην πρώτη σειρά της περιβόητης λίστας. Έτσι αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις με αυτούς που δεν ήρθαν, δηλαδή τον Γκαλάς, τον Μπορντόν, τον Μαρτσένα και τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, Κρις. Είναι αυτονόητο ότι δεν ανήκουν στο ίδιο επίπεδο και είναι άλλου τύπου ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός παίκτης.

«Μπες στο youtube και δες τι γκαφατζής είναι», μου είπε ένας φίλος. Η απάντηση είναι απλή. Πείτε μου ποιον ποδοσφαιριστή θέλετε να ξεφτιλίσουμε και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε φάσεις για να φτιάξουμε το κατάλληλο βιντεάκι… Ακόμη και για τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Όσο σοβαρό είναι να βγάλουμε συμπεράσματα παίρνοντας τριάντα λέξεις (σ.σ. αυτές που μας βολεύουν) από ένα κείμενο τριακοσίων λέξεων, τόσο αξιόπιστο είναι να κρίνουμε τις ικανότητες ενός ποδοσφαιριστή από ένα βιντεάκι στο youtube…

Σύμφωνα με το βιογραφικό του η χειρότερη περίοδος ήταν στη Νιούκαστλ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες και την ταχύτητα της Πρέμιερσιπ. Άλλωστε στην Γιουβέντους και την Λιόν είχε μια χαρά παρουσία. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για τον στόπερ του αιώνα, ούτε ο Μπαρέζι είναι ο άνθρωπος, ούτε ο Μπλαν. Αλλά αυτό απέχει από τον μηδενισμό που επιχειρούν μερικοί. Οποιαδήποτε εκτίμηση για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό εμπεριέχει ρίσκο, αλλά τα σωματικά του προσόντα, η εμπειρία και ο σοβαρός του χαρακτήρας, είναι στοιχεία για μια πετυχημένη παρουσία. Με απλά λόγια, ο Μπούμσονγκ είναι ένας αξιόπιστος αμυντικός. Το πόσο καλός είναι, θα αποδειχθεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x