Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η “πρόβα” φιάσκο και τα… έξω-αγωνιστικά

www.sport-fm.gr

Η τοποθέτηση του προπονητή της Τζένοα Ζαν Πιέρο Γκασπερίνι στη συνέντευξη Τύπου για το χθεσινό φιλικό με τον Παναθηναϊκό, λέει όλη την αλήθεια για την αναμέτρηση «Κρίμα που μας τα χάλασε το γήπεδο γιατί οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις επίσημες υποχρεώσεις». Έτσι λοιπόν η πρόβα τζενεράλε των πράσινων μετατράπηκε σε φιάσκο και τώρα μένει να δούμε αν ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος για τα πολλά παιχνίδια που ακολουθούν μετά τη συναυλία των U2. Πάντως τα καταφέραμε να γίνουμε και πάλι διεθνώς ρεζίλι.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος υπήρχαν κέρδη για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Η ποιότητα του Γκοβού φάνηκε με το καλημέρα, ο Γάλλος είναι «κανονικό» εξτρέμ, ομαδικός, ενώ του αρέσει να συγκλίνει και προς τον άξονα. Σε κέφια ήταν και ο Λέτο, που δείχνει ότι τη νέα σεζόν θα κάνει βήματα προς τα εμπρός. Στο δεύτερο μέρος ο Σειταρίδης ήταν όλα τα «λεφτά», δείχνοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό αποφασισμένος να αποδείξει ότι δεν τελείωσε ποδοσφαιρικά. Μελανό σημείο φυσικά ο τραυματισμός του Σισέ, που ξεκίνησε με το «αριστερό» τη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμος για τη νέα σεζόν. Τα πράγματα είναι απλά, έχει εννέα παίκτες από την περσινή ενδεκάδα και πρόσθεσε μόλις δύο, τον Μπουμσόνγκ και τον Γκοβού. Σε αυτό συνυπολογίστε την παραμονή της τεχνικής ηγεσίας, που σημαίνει ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Όσον αφορά το θέμα του σέντερ φορ, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Μάντζιος ή στηρίζεις τον Πετρόπουλο ή προχωράς άμεσα σε μεταγραφή έτοιμου παίκτη. Σοβαρά συμπεράσματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να βγουν, αλλά η λογική λέει ότι αν οι πράσινοι δεν έχουν κακοτυχίες και τραυματισμούς, μπορούν να είναι καλύτεροι από πέρσι.

Ωστόσο, το «ζουμί» μετά από μια ήσυχη διετία είναι τα...έξω-αγωνιστικά. Όταν οι μεγαλομέτοχοι έκαναν «παρέλαση» στη συχνότητα του NovaΣπορfm έγραφα ότι ο διχασμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το τριφύλλι. Αυτό είπε χθες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όταν ρωτήθηκε αν θα επηρεαστεί η ομάδα από το όλο κλίμα στο γήπεδο «Να μη βγάλουμε μόνοι τα μάτια μας», ήταν η ατάκα του, έστω κι αν αρχικά δεν ήθελε να το σχολιάσει.
Είναι δικαίωμα του καθενός να στηρίζει όποιον θέλει, να διαμαρτύρεται και όλα τα σχετικά. Άλλωστε, χωρίς διαφωνία δεν υπάρχει δημοκρατία και ο καθένας έχει την άποψή του. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο και όποιος ήταν χθες στο γήπεδο το καταλαβαίνει καλύτερα, με τέτοιο κλίμα και τόση γκρίνια, όσο καλή και να είναι η ομάδα δεν θα της βγει σε καλό και στην τελική δεν της αξίζει αυτή η κατάσταση. Και επειδή οι ταμπέλες είναι της…μόδας στον Παναθηναϊκό, ας καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν πολλοί, που ενδιαφέρονται μόνο για τον Σισέ, τον Λέτο τον Κάρα και την υπόλοιπη ομάδα και όχι για τον Τζίγκερ, τον Πατέρα τον Βγενόπουλο και τον Γιαννακόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x