Ομάδες

Τουρκία: Με δύναμη την έδρα

Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Τουρκίας να ξεφύγει από τη χρυσή μετριότητα και να κάνει την υπέρβαση. Στην τρίτη συνεχή (αλλά και συνολικά) παρουσία της σε Μουντομπάσκετ, η δύναμη της έδρας, αλλά και η αποδυνάμωση παραδοσιακών δυνάμεων επιτρέπουν στους γείτονες να κάνουν όνειρα ακόμη και για μετάλλιο.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Τουρκίας να ξεφύγει από τη χρυσή μετριότητα και να κάνει την υπέρβαση. Στην τρίτη συνεχή (αλλά και συνολικά) παρουσία της σε Μουντομπάσκετ, η δύναμη της έδρας, αλλά και η αποδυνάμωση παραδοσιακών δυνάμεων επιτρέπουν στους γείτονες να κάνουν όνειρα ακόμη και για μετάλλιο. Ποιότητα διαθέτει, παίκτες με ηγετικές ικανότητες επίσης, όπως κι έναν εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο, ενώ το κοινό της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης θα δώσει στην ομάδα του Τάνιεβιτς την απαραίτητη ώθηση και θα ασκήσει στους αντιπάλους και τους διαιτητές μεγάλη πίεση για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.

Συν: Τι άλλο, από την έδρα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Από τη στήριξη του φανατισμένου τουρκικού κοινού μέχρι και την εύνοια της διαιτησίας. Άλλωστε η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα ήρθε το 2001, όταν κατέκτησε ως οικοδέσποινα του Ευρωμπάσκετ το αργυρό μετάλλιο.

Πλην: Η απουσία του Μεχμέτ Οκούρ. Ένας σοβαρός τραυματισμός μεσούσης της περιόδου με τους Τζαζ θα στερήσει στον Τούρκο σέντερ την παρουσία του στο Μουντομπάσκετ. Η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς διαθέτει αρκετά «κορμιά» για να γεμίσει τη ρακέτα, όμως απέχουν έτη φωτός από την ποιότητα του «Μέμο».

Αστέρι: Είναι ένας «τίτλος» που μοιράζονται στα δύο, μεταξύ Χέντο Τούρκογλου και Ερσάν Ιλιάσοβα και θα μοιραζόταν στα τρία αν υπήρχε ο Μεχμέτ Οκούρ. Οι δύο φόργουορντ, που κάνουν σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, καλύπτουν ιδανικά τις θέσεις «3» και «4» και αποτελούν τη δύναμη πυρός της Τουρκίας.

Πού θα φτάσει: Οτιδήποτε λιγότερο από οκτάδα θα είναι αποτυχία, οτιδήποτε περισσότερο... επιτυχία. Η Τουρκία είναι ικανή, εκμεταλλευόμενη και τον παράγοντα έδρα, να φτάσει μέχρι και τους «4».

Το ρόστερ (14 παίκτες)

Κερέμ Τουντσερί-γκαρντ (1,94μ., 31χρ.) Εφές Πίλσεν
Εντέρ Αρσλάν-γκαρντ (1,90μ., 27χρ.) Εφές Πίλσεν
Σινάν Γκιουλέρ- γκαρντ (1,92μ., 27χρ.) Εφές Πίλσεν
Τσενκ Ακιόλ-σούτινγκ γκαρντ (1,98μ., 23χρ.) Εφές Πίλσεν
Ομέρ Ονάν-σούτινγκ γκαρντ (1,94μ., 32χρ.) Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Χέντο Τούρκογλου-φόργουορντ (2,08μ., 31χρ.) Φίνιξ Σανς
Ερσάν Ιλιάσοβα-πάουερ φόργουορντ (2,08μ., 23χρ.) Μιλγουόκι Μπακς
Κερέμ Γκονλούμ-πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,08μ., 33χρ.) Εφές Πίλσεν
Ογκούζ Σαβάς-σέντερ (2,11μ., 23χρ.) Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Ομέρ Ασίκ-σέντερ (2,11μ., 24χρ.) Σικάγο Μπουλς
Σεμίχ Ερντέν-σέντερ (2,10μ., 24χρ.) Μπόστον Σέλτικς
Μπάρις Ερμίς-γκαρντ (1,94μ., 25χρ.) Μπάνβιτ

Προπονητής: Μπόγκνταν Τάνιεβιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x