Ομάδες

Κροατία: Θέλει, αλλά-μάλλον-δεν μπορεί

Η Κροατία στην πρώτη της παρουσία σε Μουντομπάσκετ κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Από το 1994, όμως, μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Οι Κροάτες δεν κατάφεραν να προκριθούν στις επόμενες τρεις διοργανώσεις και η παρουσία τους στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας φέτος θα είναι η δεύτερη τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το ταλέντο που είχαν ομάδες του παρελθόντος δεν το διαθέτει η συγκεκριμένη φουρνιά, αλλά οι Κροάτες έχουν το μπάσκετ στο αίμα τους.

Η Κροατία στην πρώτη της παρουσία σε Μουντομπάσκετ κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Από το 1994, όμως, μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Οι Κροάτες δεν κατάφεραν να προκριθούν στις επόμενες τρεις διοργανώσεις και η παρουσία τους στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας φέτος θα είναι η δεύτερη τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το ταλέντο που είχαν ομάδες του παρελθόντος δεν το διαθέτει η συγκεκριμένη φουρνιά, αλλά οι Κροάτες έχουν το μπάσκετ στο αίμα τους. Συνεπώς, όποιος τους υποτιμήσει θα το πληρώσει.

Συν: Ο όμιλος στον οποίο έπεσε την γεμίζει αισιοδοξία. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή έχει δεδομένη θέση στους «16» αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει εκτός από Ιράν ή Τυνησία. Εκτός από τον εύκολο όμιλο, οι Κροάτες έχουν και βατό «χιαστί». Οπότε όλα μπορεί να συμβούν.

Πλην: Εκτός του Ρόκο Λένο Ούκιτς, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Παίκτες με την ποιότητα των Κούκοτς, Βράνκοβιτς, Κόμαζετς δεν υπάρχουν πια στο ρόστερ της ομάδας. Μπορεί άραγε ένας κούκος να φέρει την Άνοιξη;

Το αστέρι: Φυσικά ο Ρόκο Λένο Ούκιτς. Ο 26χρονος πλέι μέικερ κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος και αποτελεί τον ηγέτη αυτής της ομάδας.

Που θα φτάσει: Μέχρι τους «16» του θεσμού σίγουρα. Αν καταφέρει να μπει στα προημιτελικά τότε θα μιλάμε για υπέρβαση. Αν δεν προκριθεί στους ομίλους τότε θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή.

Το ρόστερ

Ροκο Λένι Ούκιτς-πλέι μέικερ (1.96, 26 χρ) Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Νταβόρ Κους-γκαρντ (1.92, 32 χρ) Μπενετόν Τρεβίζο
Μάρκο Πόποβιτς-πλέι μέικερ (1.85, 28 χρ) Ούνιξ Καζάν
Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς-φόργουορντ (2.02, 21 χρ) Τσιμπόνα
Μάρκο Τόμας-φόργουορντ (2.01, 25 χρ) Φενέρμπαχτσε
Ροκ Στίπτσεβιτς-πλέι μέικερ (1.84, 24χρ) Τσιμπόνα
Άντε Τόμιτς-σέντερ (2.18, 23 χρ) Ρεάλ Μαδρίτης
Μάρκο Μπάνιτς-φόργουορντ, σέντερ (2.06, 26 χρ) Μπιλμπάο
Λούκα Ζόριτς-σέντερ (2.11, 26 χρ) ΚΚ Ζάγκρεμπ
Λούκσα Άντριτς-φόργουορντ, σέντερ (2.08, 25 χρ) Γαλατασαραϊ
Ζόραν Πλάνινιτς-πλέι μέικερ (2.01, 28 χρ) Χίμκι
Κρέζιμιρ Λόντσαρ- φόργουορντ, σέντερ (2.10, 25 χρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x