Κώστας Μιαούλης

Ανάσα η παραμονή Σκόκο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτή…

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν όλοι οι φίλοι της «Ένωσης» την είδηση πως ο Νάτσο Σκόκο ανανέωσε την συνεργασία του μέχρι το 2013. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι φίλοι πιθανότατα συνειδητοποιούν ότι αυτή η κίνηση από τον «Δαίμονα» δεν είχε να κάνει μόνο με τη γενναία αύξηση που του έγινε.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν όλοι οι φίλοι της «Ένωσης» την είδηση πως ο Νάτσο Σκόκο ανανέωσε την συνεργασία του μέχρι το 2013. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι φίλοι πιθανότατα συνειδητοποιούν ότι αυτή η κίνηση από τον «Δαίμονα» δεν είχε να κάνει μόνο με τη γενναία αύξηση που του έγινε.

Μα γιατί, ο παίκτης τουλάχιστον απ’ αυτά που έλεγε, είχε δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως οι ενστάσεις του, αφορούσαν την προοπτική που θα έχει η ομάδα. Άρα για να πειστεί, προφανώς πρέπει να πήρε κάποιες εγγυήσεις πως η ομάδα έχει στόχο να ενισχυθεί ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική. Γεγονός που επιβεβαίωσε στο συνδρομητικό κανάλι και ο ατζέντης του παίκτη, Παύλος Διαννής.

Η ανανέωση, αφορά καλύτερες αποδοχές και στο συμβόλαιο του Σκόκο για την τρέχουσα χρονιά. Η ΑΕΚ του κάνει αύξηση της τάξεως των 250.000 ευρώ για φέτος, δηλαδή από 600.000 για την σεζόν που τρέχει θα πάρει 850.000. Για την επόμενη σεζόν 2011-12 ο Σκόκο θα πάρει 1εκ ευρώ και πάνω απ’ αυτό το ποσό, δίχως να προσδιορίζεται το πόσο πάνω από 1, θα πάρει το 2012-13.

Ασφαλώς υπήρξε εμπλοκή την τελευταία εβδομάδα με τον Ολυμπιακό να προσφέρει κατά όπως λένε οι πληροφορίες κάτι παραπάνω από 1εκ. ευρώ, αλλά η αλήθεια είναι πως για να μετακομίσει σε έναν από τους δύο «αιώνιους» ο Σκόκο ζητούσε αρκετά παραπάνω, ακόμα και 1.5 ευρώ.

Από την ημέρα που είχε γράψει η στήλη ότι υπάρχουν ορισμένα θετικά μηνύματα στις 18/11, δηλαδή πριν ακριβώς μια εβδομάδα, σας είχα ενημερώσει ότι οι προτάσεις από άλλο στρατόπεδο δεν θα είναι δραματικά καλύτερες. Αυτό για να είμαι ειλικρινής αφορούσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πάντως δεν είχε πρόθεση να πλησιάσει καν το 1εκ. ευρώ, οπότε ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός φέρεται να μπήκε γερά στο παιχνίδι τα τελευταία 24ώρα με πρόταση λίγο πάνω από το 1εκ.

Το credit πάει στον Πέτρο Παππά που χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση με τον ποδοσφαιριστή κι άλλωστε είναι και αυτός που βάζει τα χρήματα. Ωστόσο χαίρομαι που στην ΠΑΕ φαίνεται πως διδάχτηκαν από το σφάλμα του πρόσφατου παρελθόντος στην υπόθεση Τζεμπούρ και βάλανε την ανακοίνωση στο σάιτ της ΠΑΕ αφού ο παίκτης είχε υπογράψει ή για να είμαι πιο ακριβής κάποια λεπτά πριν υπογράψει. Σε μια μεγάλη ομάδα με σοβαρή διοίκηση οι ανακοινώσεις γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα με τις τζίφρες. Αντίθετα στα λόγια του καθενός δεν μπορείς να στηριχτείς γι’ αυτό κι επιμένω πως δεν θα έπρεπε τότε να σπεύσει να ανακοινώσει Τζεμπούρ, αφού πρώτα δεν είχαν μπει οι υπογραφές. Βέβαια αποτελεί ένα θέμα τώρα η αντίδραση του Γαλλοαλγερινού στο άκουσμα της ανανέωσης του Σκόκο με τα παραπάνω ποσά.

Όσο κι αν επιμένουν κάποιοι, ότι θα υπήρχε ίδια προοπτική για την ΑΕΚ αν παρέμενε ο Σερβοέλληνας τεχνικός, τα γεγονότα σταδιακά δεν θα τους δικαιώσουν. Η τοποθέτηση του ατζέντη του ποδοσφαιριστή, πως έπαιξε ρόλο στην απόφαση του πελάτη του και η αλλαγή προπονητή το αποδεικνύει. Κι όπως και να το κάνουμε και ψίχουλα να διαθέσεις, άλλους ποδοσφαιριστές μπορεί να φέρει ο Ισπανός κι άλλους ο Μπάγεβιτς, του οποίου οι προσθήκες τα δύο τελευταία καλοκαίρια, ήταν… πάρε τη μία και… βάρα την άλλη.

ΥΓ: Καλή αρχή η ανανέωση του Σκόκο, αλλά είναι απαραίτητη ανάλογη συνέχεια. Θα πρέπει να συνοδευτεί με την παραμονή του ενός ή και των δύο, αν και υπάρχει μια έντονη φημολογία πως ο διάδοχος του Μπλάνκο έχει ήδη εντοπιστεί για το καλοκαίρι. Χρειάζεται όμως γενναίο ξεσκαρτάρισμα και μεταγραφές ουσίας που θ’ ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Χρηματοδότης και διοίκηση έχουν πολλή δουλειά ακόμα μπροστά τους και μακάρι να μαθαίνουν από τα λάθη τους, δίχως να επαναλαμβάνουν τα ίδια.

ΥΓ1: Την ώρα που γράφω το κείμενο δεν έχει γίνει γνωστή κάποια λεπτομέρεια για τη ρήτρα. Τουλάχιστον η ΑΕΚ διασφαλίζει ότι δεν θα πάει ο παίκτης σε κάποια ανταγωνιστική ομάδα και πως έστω και το καλοκαίρι, αν έρθει ομάδα να τον αγοράσει, θα πάρει λεφτά. Έστω κι έτσι λοιπόν η παραμονή του Σκόκο έχει κέρδος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x