Stoiximan Super League

Δείγμα… θετικό για Άρη, «μετεξεταστέος» ο Ατρόμητος!

Με αυτογκόλ του Γούτα και πέναλτι του Ιντέγε, ο καλύτερος σε γενικές γραμμές Άρης κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο, που μείωσε με ωραία λόμπα του Μανούσου αλλά έμεινε σε… ρηχά νερά, στην πρόβα τζενεράλε τους!

Την πρώτη του νίκη στα φιλικά πέτυχε ο Άρης, κρατώντας τον Ατρόμητο στο… 0/4 στα αντίστοιχα παιχνίδια του, μετά το σημερινό μεταξύ τους 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με το αυτογκόλ του Γούτα στο 25’, το εύστοχο πέναλτι του Ιντέγε στο 67’ και το ωραίο «σκαφτό» του Μανούσου στο 70ο λεπτό.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν την επόμενη Πέμπτη ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και, υπό αυτό το πρίσμα, ο Σάββας Παντελίδης θα είναι σίγουρα πιο χαρούμενος από όσα είδε από την ομάδα του, σε σχέση με τον Γιάννη Αναστασίου που θα έβγαλε πάντως χρήσιμα συμπεράσματα.

Κι αυτό γιατί, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν καλύτερη εικόνα, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να δυσκολεύεται να δημιουργήσει. Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη αλλά όχι αρκετή για να αλλάξει και το συνολικό «πρόσημο»…

Πλέον, ο μεν Άρης στρέφει την προσοχή του στο πρώτο ματς με την ΑΕ Λεμεσού, την ώρα που στον Ατρόμητο επικεντρώνονται στην πρώτη αναμέτρηση με την Ντουνάισκα Στρέντα. Ενώ ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του... φρεσκαρισμένου «Κλεάνθης Βικελίδης»!

inner

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ήταν αναμφίβολα εκείνος που είχε το πάνω χέρι. Μπήκε πιο δυνατά, πίεσε ψηλά τον αντίπαλό του και, έχοντας την κατοχή της μπάλας (σ.σ. 60%-40%), προσπάθησε να απειλήσει έστω και με μακρινά σουτ τις περισσότερες φορές, με «μπροστάρηδες» τους Φετφατζίδη-Ντιγκινί.

Τόνσο, Ματίγια και Μπάσα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μέγερι, δοκιμάζοντας την τύχη και τα… πόδια τους, κάτι όμως που συνέβη με έναν… συμπαίκτη του Ούγγρου τερματοφύλακα.

Με τον Γούτα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά, στην εναέρια μονομαχία του με τον Ιντέγε, μετά τη σέντρα του Ντιγκινί από τα αριστερά, στο 25ο λεπτό, ανοίγοντας έτσι το σκορ για τους Θεσσαλονικείς!

inner

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του εμφανίστηκε εξαιρετικά… δυσκοίλιος στην παραγωγή φάσεων. Με τον Βέλλιο μόνο και… αποκομμένο στην επίθεση και τους πλάγιους να μην πατούν περιοχή, οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ούτε… υποψία φάσης.

Ακόμα και η αλλαγή πλευρών στο τελευταίο 15λεπτο των Ούμπιντες και Μανούσου δεν αποδείχτηκε ικανή για να βελτιώσει την κατάσταση, την ώρα βέβαια που ανασταλτικά δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερη πίεση, χάρη στα τρεξίματα των Μάντσον και Χαρίση...

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιος γρήγορος και αμφότερες οι ομάδες φάνηκε να… κατεβάζουν ταχύτητα ειδικότερα όσο περνούσε η ώρα -προφανώς και λόγω των αγώνων που ακολουθούσαν. Αυτό ευνόησε τον Ατρόμητο, ο οποίος ήταν πιο κινητικός γήπεδο και, σε συνδυασμό με τις «πρώτες» διορθωτικές κινήσεις του Αναστασίου, κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του.

Ο πολύ δραστήριος Ιντέγε έφτασε κοντά στο γκολ, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά ο Μάντσον του… πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Ωστόσο, το νέο απόκτημα του Άρη έκανε σεφτέ στα γκολ, έστω και απλό την άσπρη βούλα, στο 67ο λεπτό κι ενώ είχε προηγηθεί μια τουλάχιστον αυστηρή υπόδειξη πέναλτι του Κιβρακίδη πάνω στον Φετφατζίδη!

inner

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν έστω και… προσωρινά την απάντηση και μάλιστα με… εντυπωσιακό τρόπο. Καθώς ο Μανούσος πήρε την πολύ ωραία κάθετη του Ενισκουλού και με άψογο πλασέ «κρέμασε» τον επερχόμενο Κουέστα, στο 70ο λεπτό, μειώνοντας σε 2-1...

inner

Από εκεί και μετά, ακολούθησε… τσουνάμι αλλαγών από τους δύο προπονητές, με αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά κάθε συνοχή και για τις δύο ομάδες, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Οι συνθέσεις:
Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (78’ Δεληζήσης), Ροζ (78’ Σόουζα), Κόρχουτ (86’ Τσαγκαλίδης), Ματίγια (86’ Μπακουτσής), Μπάσα (57’ Σάσα), Φετφατζίδης (68’ Ντουάρτε), Τόνσο (78’ Κωνσταντινίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (68’ Μαρτίνες).

Ατρόμητος (4-2-3-1): Μέγερι (80’ Θεοδωράκης), Κιβρακίδης, Ρισβάνης (62’ Ταλ), Γούτας, Κατράνης, Μάντσον (77’ Γαρουφαλλιάς), Χαρίσης (77’ Νάτσος), Ούμπιντες (55’ Κορτ), Ουγκράι (55’ Ρόσα), Μανούσος (81’ Κωτσόπουλος), Βέλλιος (55’ Ενσικουλού).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x