Στην πρόθεσή του να φέρει τον κόσμο ξανά στα γήπεδα αλλά και να καθαρίσει το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά την παρουσία του στην κλήρωση της Football League.

«Όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο με γρήγορες μπαλιές. Είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος. Θα μπω μπροστά όπου χρειαστεί για να σας βοηθήσω. Σιχαίνομαι τα παρασκήνια. Και έχει πολλά το ποδόσφαιρο. Να δώσουμε όλοι φως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να έχει μια καθαρή οσμή για την κοινωνία και τους φιλάθλους.

Πολύς κόσμος θέλει να έρθει κοντά, αλλά αποτρέπεται από διάφορες καταστάσεις. Πρέπει να νιώσει κάθε οικογένεια ότι έχει θέση στα γήπεδα σε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο υπόθεση δική μας, αλλά όλων. Και των ΜΜΕ και όσων έχουν δημόσιο λόγο. Να επενδύσουμε στην καθαρότητα και στην υγεία, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στον πάτο και δεν ξέρω αν έχει πιο κάτω.

Πρέπει να αντλήσουμε χρήματα από την αγορά και να δημιουργήσουμε καθαρές σχέσεις με χορηγίες ή όποιο άλλο τρόπο θέλετε. Έχουμε πάρει ήδη πρωτοβουλίες για τη βία και την ασφάλεια για να φτιάξουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο έχει να κάνει με έργα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για την ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Έχουμε ένα κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Κι εσείς να κάνετε επαφές με τους ιδιοκτήτες τους, να γίνουν μελέτες, ώστε να είναι οι εγκαταστάσεις και σύγχρονες και νόμιμες. Να έχουμε καλύτερα γήπεδα με ασφάλεια. Εγώ δεν έχω καμία προκατάληψη απέναντί σας. Ξεκινάμε από τώρα μία σχέση».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube