Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός το… βιολί του με μαέστρο Βαλμπουενά!

Έκανε βόλτα στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 4-0 του Αστέρα, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, τον Βαλμπουενά μαέστρο και κράτησαν αποστάσεις από τους διώκτες τους.

Με φόρα από το ντέρμπι στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός!

Οι αποτελεσματικοί «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 4-0 από την έδρα του Αστέρα και διατήρησαν απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, με τον Βαλμπουενά να φτιάχνει τα δύο πρώτα τους γκολ, είχε η ομάδα του Μαρτίνς. Ο Σεμέδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 35’, ενώ με εντυπωσιακό γκολ ο Καμαρά ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη στο 40’. Ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ σκόραρε στο 81’, αλλά δεν το πανηγύρισε σεβόμενος το παρελθόν του, ενώ ο Μπρούμα από ασίστ του Καμαρά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Συνεπώς, οι Πειραιώτες έχουν δεδομένα στο -11 την ΑΕΚ, ενώ περιμένουν την αναμέτρηση του Άρη με τον Βόλο για να δουν αν θα παραμείνει το +6, αλλά και του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ώστε να μάθουν αν θα διατηρηθεί το +7.

Ντεμπούτο έκανε ο Ρέαμπτσιουκ με τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος ως αλλαγή (μπήκε στο 85’).



Έτσι ξεκίνησαν
Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς, αφού ξεκίνησε Βαλμπουενά και Μασούρα, αφήνοντας Φορτούνη και Βρουσάι στον πάγκο. Ο Σα ήταν στο τέρμα, ο Χολέμπας αριστερά και ο Ραφίνια δεξιά, ενώ ο Σεμέδο είχε τον Μπα στο πλευρό του. Εμβιλά και Καμαρά ήταν στα χαφ, ενώ στο ένα πλευρό ήταν ο Μπρούμα και στο άλλο ο Έλληνας άσος, με τον Γάλλο να βρίσκεται πίσω από τον Ελ Αραμπί.


Με Παπαδόπουλο ως συνήθως στο τέρμα, Τασουλή και Κώτσιρα στα μπακ, Καστάνο και Σουάρεθ στην άμυνα ξεκίνησε τον Αστέρα ο Ράσταβατς. Βαλιέντε, Μπέλοκ ήταν στα χαφ, ο Τιλίκα δεξιά, ο Σίτο αριστερά και ο Λουίς Φερνάντεθ πίσω από τον Κρεσπί.

Το ματς
Η υπόθεση του πρώτου ημιχρόνου και ουσιαστικά ολόκληρου του ματς ήταν ένα πεντάλεπτο στην τελική ευθεία πριν την ανάπαυλα. Έπειτα από ένα μέτριο έως κακό, αλλά και κλειστό παιχνίδι μέχρι το 35’, ο… διακόπτης γύρισε. Και αυτός που το έκανε ήταν ο Ολυμπιακός, με τον Βαλμπουενά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι Πειραιώτες δεν είχαν καταφέρει να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, δεν είχαν κάποια φάση της προκοπής, ενώ στο ξεκίνημα αντιμετώπισαν προβλήματα στα μετόπισθεν σε κόντρα επιθέσεις με τον Κρεσπί.

Πάντα άλλαξαν άρδην σε μια στιγμή. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 35’, με τον Εμβιλά να κάνει ωραία κάθετη για τον Ελ Αραμπί που κόπηκε από τον Τασουλή την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Στο κόρνερ του Βαλμπουενά που ακολούθησε ο Σεμέδο κυριάρχησε στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές κατακόρυφα και από εκεί που δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά, δημιούργησαν τέσσερις φάσεις σ’ ένα πεντάλεπτο και πέτυχαν δύο γκολ. Το δεύτερο δημιουργήθηκε και πάλι από κόρνερ του Βαλμπουενά από τα δεξιά. Με τον Καμαρά να χρίζεται σκόρερ αυτήν τη φορά. Με δυνατό βολέ, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Τσιφτσή που αιφνιδιάστηκε. Λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις στη διπλή ευκαιρία του Μασούρα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός είχε υπεραπλουστέψει την κατάσταση. Είχε ράψει εντελώς στα μέτρα του το παιχνίδι και κλήθηκε να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο Αστέρας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά το μόνο που κατέφερε ήταν να δημιουργήσει ήταν δύο ευκαιρίες. Με τον Τασουλή στο 58’, αλλά κυρίως με τον Λουίς Φερνάντεθ στο 76’, όταν και άδειασε τον Σισέ προτού αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι όριζαν τον ρυθμό του αγώνα, δίνοντας τον τόνο στον αγώνα, αξιοποίησαν και πάλι τις ευκαιρίες που είχαν, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Αφού, έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν Βαλμπουενά και να βάζουν Φορτούνη, που με ωραίο φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 81’, ενώ ο φορτσάτος Καμαρά που ήταν συνολικά πολύ καλός είχε και μια ασίστ πέραν του γκολ. Αυτή στον Μπρούμα στο 86ο λεπτό.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28' λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70' Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46' Α. Ριέρα) και Λούις Φερνάντεθ (77' Τζίμας).

Στον πάγκο παρέμειναν: Τσιφτσής, Άλβαρες, Πασαλίδης, Γκαρσία Τζίμας και Κανελλόπουλος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας (85' Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο (58' Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (59' Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76' Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί (85' Σουντανί).

Στον πάγκο παρέμειναν: Τζολάκης, Σίλβα, Πέπε, Βρουσάι

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Ηλίας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x