Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ δεν πήρε το ματς - απόδειξη, πως κάτι αλλάζει ουσιαστικά

Η Ένωση έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε μεγάλο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά πάλι έμεινε στις τρεις νίκες σε 26 ντέρμπι. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Καταντάει κουραστικό πλέον να προσπαθείς να εξηγήσεις πώς στο καλό συμβαίνει, ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλύτερα και στα δύο ημίχρονα, ένα ματς που ο Λιβάι Γκαρσία έχει κάνει το κορυφαίο του παιχνίδι από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, έναν αγώνα που έχει προηγηθεί δύο φορές, δεν τον πήρε. Με το ματς στο Περιστέρι να έχει τελειώσει με νίκη του Ολυμπιακού, όπως αυτή ήρθε, η νίκη ήταν μονόδρομος. Ο Μανόλο Χιμένεθ φάνηκε να έχει σχεδιάσει σχεδόν τέλεια ενόψει αυτού του αγώνα, βρέθηκε πάλι ένας τρόπος να μην επικρατήσει τελικά στο ματς. Ένα νεκρό 20λεπτο, για το οποίο ο… ηγέτης της ΑΕΚ, φέρει τεράστια ευθύνη, ένα ματς που ο Λάτσι μοιραία θα έκανε κάπου λάθος και ένα ματς που μοιραία, η έλλειψη ενός έμπειρου πορτιέρε σε φέρνει μπροστά στην απώλεια ενός δικού σου ματς.

Πλέον φτάσαμε 26 παιχνίδια με τους άλλους τρεις του Big-4 από την εκκίνηση της σεζόν 2018-2019, με την ΑΕΚ να έχει τρεις νίκες. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτινάξει από πάνω της η Ένωση, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αν θέλει, πέρα από τα υπόλοιπα που χρειάζεται, να μπορέσει να παρουσιάσει μια πειστική εικόνα, για να «ψήσει» πάνω απ' όλα το δικό της κοινό πως μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Στον αγώνα αυτό ο Λιβάι Γκαρσία πιστοποίησε πως αποτελεί μια μεγάλη μεταγραφή και πως αυτά που κάνει, δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής, στο πρωτάθλημα μας, που μπορεί. Επίσης ο Κώστας Γαλανόπουλος επιβεβαίωσε πως είναι το next big thing σαν πρότζεκτ της Ένωσης, με τις τέσσερις τελικές που τον έφεραν απέναντι από την εστία και το γκολ που πετυχαίνει. Όλο αυτό σαφώς και είναι έργο Μανόλο και πρέπει να του πιστωθεί. Όμως υπάρχουν και δυσλειτουργίες σε θέσεις που η ΑΕΚ τις πληρώνει ακριβά. Ο Μπακάκης σήμερα υστέρησε και η ομάδα για ένα ακόμα ματς στερήθηκε βαθμούς από μια κακή αντίδραση του τερματοφύλακα της. Σίγουρα ο Αθανασιάδης δείχνει πιο καλός από τον Τσιντώτα, αλλά είναι προφανές πως και αυτός δεν μπορεί, έστω για την ώρα, να θεωρείται ένα τόσο αξιόπιστο Νο 1. Με τον Λάτσι πάντως να φέρει και αυτός ευθύνη για τη φάση.

Τώρα, για το πρώτο μέρος υπάρχει ένα νεκρό διάστημα. Ένα τέτοιο 20λεπτο που ενώ η ΑΕΚ δείχνει πως το έχει, δεν μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική. Ο Γαλανόπουλος πρέπει να τρέξει μπροστά να πιέζει, αλλά να καλύπτει και τον Λόπες από αριστερά, γιατί ο αρχηγός της Ένωσης, Πέτρος Μάνταλος που μάλιστα δίνει λάθος πάσα για να βγει η φάση του Κρμέντσικ με τον Σβάρνα να κόβει πάνω στη γραμμή, να μην βρίσκεται πουθενά. Να μην μπορεί να βρει έναν τρόπο να οργανώσει μια σωστή επίθεση. Η ΑΕΚ από την κακή αντίδραση σε στημένο ισοφαρίζεται. Παρότι βγαίνει τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος με έναν ανορθόδοξο, αλλά αποτελεσματικό τρόπο, με Μάνταλο κεντρικό χαφ και Γαλανόπουλο αριστερό εξτρέμ ξεκάθαρα, δεν γίνεται για ένα πεντάλεπτο η αλλαγή, μέχρι να έρθει η μοιραία φάση της ισοφάρισης. Ο Λιβάια σαν φορ, δεν πήγε άσχημα, ο Μάνταλος ως κάτι σαν αριστερό εξτρέμ ήταν αόρατος. Ακόμα και όταν πέρασε στον άξονα πάλι τα ίδια. Η μανία να συνυπάρχουν αυτοί οι δύο κάνει τεράστιο κακό στην ΑΕΚ, όποιος δεν το βλέπει, απλώς δεν θέλει ν’ αντιληφθεί τα αυτονόητα.

ΥΓ: Η ιστορία του Σωκράτη πλήγωσε επικοινωνιακά την ΑΕΚ. Έστω και αν βγήκε μια ανακοίνωση σήμερα που ξεκαθαρίζει πως έγινε πρόταση, δεν παύει ο όλος χειρισμός να είναι αστείος. Αν έστω είχε βγει αυτή η ανακοίνωση 24 ώρες νωρίτερα πριν οριστικοποιηθεί, πως μετακινείται στο λιμάνι θα είχε ένα νόημα. Ακόμα καλύτερα αν είχε βγει την περασμένη εβδομάδα. Αλλά στις 9 Ιανουαρίου, στο γκρουπ των ρεπόρτερ της στο FB, τόνιζε πως δεν υπήρχε θέμα Παπασταθόπουλου. Άρα το επικοινωνιακό μπάχαλο, αποτελεί δική της ευθύνη.

ΥΓ1: Μετά τα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι, πλέον ο κόσμος της ΑΕΚ θορυβείται πάρα πολύ ως προς το μέλλον της διαιτησίας και του τι συμβαίνει. Η προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων, φαίνεται πως επιστρέφει δυναμικά και ο πρωτοπόρος που μέχρι τώρα παραπονιόταν και έκανε φασαρία για τη διαιτησία, είναι ξανά εκεί δυνατός. Ακόμα και αν πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι…διακοσμητικός, με αυτά που συμβαίνουν, δεν μπορεί κανείς να πειστεί πως η στήριξη του Ζαγοράκη, αν τελικά επαληθευτεί, από πλευράς ΑΕΚ, αποτελεί μια σοφή κίνηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x